Mortimer

Oscar Díj árverés

Először készülnek egy Oscar Díjat elárverezni az Interneten. A megvásárolható legjobb színésznek járó díjat James Cagney kapta George M. Cohan megformálásáért az 1942-es "Yankee Doodle Dandy" című filmben.

Aki licitálni kíván, az megteheti a Doyle New York galériában, vagy a http://ibidlive.tv/ Internetes kikötőn. Az esemény olyan nagy érdeklődésre tarthat számot, hogy a Pax TV, az egyik kábelcsatorna, élőben közvetíti az árverezést, amely szeptember 27.-én, délután 6 órakor kezdődik.

Az Oscar szobrocska mellett eladásra került egy négyajtós 1961 Bentley S2, ami természetesen az 1986-ban elhunyt színészé volt, 86 festmény, egy gyémánt eljegyzési gyűrű, és egyéb a színész, vagy családjának tulajdonában lévő tárgy. Cagney hozzátartozói engedélyezték a szobrocska elárverezését. Az aukcióból befolyt összeget a Frances és James Cagney Alapítvány kapja majd.

Összehasonlításul Steven Spielberg Clark Gable 1934-ben nyert díját vásárolta meg 607,500 dollárért. A színész az "It Happened One Night" című filmben nyújtott alakításáért kapta a szobrocskát.

Michael Jackson korábban már 1.54 millió dollárt fizetett az 1939-es Elfújta a szél díjáért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!