MTI

A Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást

A Jobbik - kormányra kerülése esetén - 2022-től lehetővé tenné a voksok elektronikus leadását mind a választásokon, mind a népszavazásokon - közölte országgyűlési képviselőjük.

Dúró Dóra gyorsnak, egyszerűnek és korszerűnek nevezte ezt a voksolási lehetőséget, amely könnyebbé tenné például a külföldön élő magyarok vagy a mozgásukban korlátozottak számára a szavazat leadását, de kiküszöbölné a határon túli magyarok szavazati lehetőségével kapcsolatos problémát is, azt, hogy jelenleg egy elhunyt nevében is leadható a voks. Az előnyök közé sorolta még a gyors eredményszámítást, a költséghatékonyságot, vagy azt, hogy egy elektronikus rendszer figyelmeztethetné az érvénytelenül szavazókat is, így csökkenthető lenne az így leadott szavazatok száma.

A politikus arra is rámutatott: Észtországban 2005 óta él ez a kiegészítő lehetőség, és 2009-ben már az európai parlamenti választáson is használták azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Grifid71 #11
  Az legfeljebb anyád fia, akinek ezt a tükörben mondogathatod reggelente.
  Az aláírásodra pedig annyit, hogy ma magyarnak lenni szégyen...
 • Cefet #10
  Ennyire ostoba vagy?
 • Grifid71 #9
  Mivan fidesznyik? Ide találtál? :D
 • A1274815 #8
  "Csak annyi, hogy ha veszed a fáradságot és elolvasod a leírását akkor láthatod, hogy az EU által működtetett weboldal"

  vs.

  "független"

  HaHaHaHa!
 • Grifid71 #7
  Csak annyi, hogy ha veszed a fáradságot és elolvasod a leírását akkor láthatod, hogy az EU által működtetett weboldal, és rámondhatjuk hogy független és nem a mi Nagy Nemzeti Tolvaj Kormányunk kreálmánya.
  Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.11.23. 22:30:14
 • kékherceg #6
  A probléma leginkább azzal van, hogy milyen minőségben lesz végrehajtva. Elég csak ránézni az emlegetett ügyfélkapura. Rengeteg probléma volt vele, főleg a május 20-i zárásoknál. De elővehetjük bármelyik állami pénzen előállított szoftvert, egyik rosszabb, mint a másik. Persze ha nem a lopásról szólna, valami érdemit is el lehetne elérni ezekkel. De most nem azokat az időket éljük.

  Béruniónak nem tudom mi köze ehhez, pár populizmusnak elég jó. Kérek mellé ingyen sört is.
 • Grifid71 #5
  Nincs ezzel semmi baj, sőt határozottan jó ötlet. Amennyiben a megvalósításhoz és a lebonyolításhoz nem fér hozzá sem kormánypárt sem ellenzéki.
  Remek példa a jobbik béruniós szavazása. Bérunió
  Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.11.20. 11:41:27
 • esztyopa #4
  Tényleg ennyire hülyék vagyunk? - ...hogy ezt az idiótaságot is benyeljük?
  Ha Pentagon legtitkosabb,feltörhetetlen számítógépeibe be tudtak törni vicces tinik,akkor mi a franc értelme van ennek a f*szságnak?
  Sowderklub lesz a szavazásból.Persze egyszerűbb,és biztosabb,mint a szavazók *agymosása*
  /Az az igazán ütős ebben,hogy a megrögzött atheisták hisznek igazán ebben az új Istenben/
  Utoljára szerkesztette: esztyopa, 2017.11.19. 22:36:53
 • cylontoaster #3
  Az sem árt egy szavazásnál, ha nem kideríthető, hogy ki mire szavazott. Egy ilyen szavazásnál ezt nemcsak megoldani kell, de(/vagy) el is kell hitetni az emberekkel, hogy ez így van.
 • mrzed001 #2
  Amúgy van ügyfélkapu, be tudunk lépni, ügyeket intézni (esetleg meg lehet fejelni a személyi igazolványt leolvasó egységgel) ... miért nem lehet kezdésnek mondjuk az önkormányzati választásokat ott tartani?
  Aztán ha jól vizsgázott a rendszer, mehet a Parlamenti is.
  Szóval egyetértek a Jobbikkal.

  És ha már szavazás, kezdésnek meg is toldanám egy 10 pontos teszttel (random kiválasztva 10 kérdés 10.000-es pool-ból, pl általános kérdések, programpontok, ... ).
  Akinek sikerült 6 esetben helyesen válaszolnia, annak érvényes a szavazata.