FeFe

Netezés a repülőn

A légitársaságok és a repülőgépgyártók azon dolgoznak, hogy stabil internetelérést nyújthassanak a repülőgépek fedélzetén.

"Az email és Internet szolgáltatás elkerülhetetlen a repülőgép iparban." - állítja Kent Craver, a Continental Airlines fedélzeti szolgáltatásainak menedzsere. "Csak abban nem vagyunk biztosak, hogy hogyan és mikor."

A Tenzing Communications szerdán bejelentette, hogy a tesztek során sikerült egy emailt elküldeni egy Air Canada járatról Vancouver-be. A cég a Comsat-tal szerződött, amely föld-levegő kommunikációs hálózatokkal rendelkezik. A Boeing is végzett jó néhány tesztet a Connexion nevű Web és email szolgáltatásán.

A két cég különbözőképpen próbálja megoldani a felmerülő problémákat. A Boeing egy teljes telekommunikációs infrastruktúrát épít ki, amellyel olyan szintű Internet szolgáltatásra képes, amit a felhasználók otthonaikban is megszokhattak. A Tenzing viszont "cache" megoldást alkalmaz, azaz a gép fedélzetén található szerver csak időnként továbbítja illetve kéri le az elektronikus leveleket a földi kiszolgálótól. Ez a rendszer már működik is, míg a Boeing csak jövő év elejére ígéri az elindulást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!