Berta Sándor

Deloitte-ügyfelek adatait lopták el

A fájlokat egyelőre ismeretlen személyek szerezték meg.

A The Guardian tudósítása alapján a Deloitte tanácsadócég egy kifinomult kibertámadás áldozata lett. A társaság több nagy ügyfelének bizalmas e-mailjei és adatai tűntek el, ráadásul úgy, hogy az akció hónapokon keresztül senkinek sem tűnt fel. A Deloitte megerősítette a hírt, de azt hangsúlyozta, hogy kevés ügyfél információit érintette a támadás, amelyet egyébként már márciusban felfedeztek a vállalat szakemberei. Az elkövetők elvileg már tavaly október óta hozzáférhettek a Deloitte számítógépes rendszereihez.

A támadók egy rendszergazdai fiók adatait felhasználva tudtak betörni a társaság hálózatába. A fiókot csak egy jelszó védte és nem pedig kétlépcsős azonosítás. Az elkövetők hozzáférhettek nem csupán az e-mailekhez, hanem a felhasználói nevekhez, jelszavakhoz és más adatokhoz is. A Deloitte szóvivője elmondta, hogy az eset felfedezése után azonnal intenzív és alapos vizsgálatot indítottak, s abba külső biztonsági szakértőket is bevontak. Így sikerült pontosan elemezni, hogy milyen adatok voltak veszélyben és mit tettek a hackerek.

A cég felvette a kapcsolatot az összes érintett ügyfelével, valamint tájékoztatta a kormányhivatalokat is. Amennyiben szükséges, további lépéseket tesznek. A Deloitte a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló és stratégiai tanácsadó társaságának számít, s az éves bevétele legutóbb 37 milliárd dollár volt. Az ügyfelei között számos gyógyszeripari és médiavállalat, valamint kormányügynökség és bank található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Fel kell kérni Dajcs Tompit, hogy a szükséges hernyó felszippantása után kérdezze meg egy Nemzeti Konzultáció & azt felvezető plakátkampány keretében a nyuggerektől, valamint a Soros ellen küzdő, sósavazóbácsi kategóriás, level 99-es fidesszavazóktól, hogy mit lehet tenni a Deloitte ugyében, hogy ilyen többet ne forduljon elő!

    De mivel jó eséllyel, mint minden külföldi vállalkozás, ez is a Soros-mesterterv része, és közvetlenül Gyuri bá'-tól kapja a pézt', evidens, ezért az Okos Magyar Emberek nem javasolhatnak semmit sem a Deloitte-nak, informatikai téren, legfeljebb azt, hogy húzzon el a Magyar Nemzet testéről!

    (#Szarkazmus megvan, ugye?)