MTI

A Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást 2022-től

A Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást 2022-től - közölte Vona Gábor pártelnök budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus Magyarország legsúlyosabb problémájának nevezte az elvándorlást, és ennek következményei közé sorolta a demográfiai válságot, a társadalombiztosítás és a munkaerőpiac problémáit. Értékelése szerint meg kell erősíteni a kötelékeket, és azt kell üzenni az elvándorolt százezreknek, hogy "számítunk rájuk, nem mondtunk le róluk". Vona Gábor kifogásolta, hogy a kormány nem adja meg az érintetteknek a levélszavazás lehetőségét, amire a határon túli magyaroknak lehetőségük van. Emögött pártpolitikai indíttatást feltételezett.

Azt kérte, a külföldön élők 2018 áprilisában még egyszer menjenek el és szavazzanak a külképviseleteken, pártja, győzelme esetén, 2022-től bevezeti az elektronikus szavazás lehetőségét mindenki számára. Mint mondta, erre Észtországban már van példa. A szavazat visszafejthetőségét firtató kérdésre a pártelnök azt mondta: a technológia egyre inkább kiszűri az ilyen kockázatokat, biztos benne, hogy lehet a titkosságot megőrző megoldást találni, egyben megnövelni és megkönnyíteni a választási részvételt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Alanw #8
  aha mert aztan az MSZP meg total fiatalos part mi? :-)
 • Alanw #7
  ja hogy a russzki barataik ott is segiteni tudjanak mi?
 • esztyopa #6
  Nem kell rettegni a nyuggereknek !
  Vezérünk /örökké éljen,és száz szál rózsa hulljon reá/ mindig meg fogja ÍGÉRNI a nyuggerprémcsit !
  Minek szavazás? Egy,csak egy legény van,talpon e vidéken !
 • Ender Wiggin #5
  VP hackerei majd itt is besegítenek...
 • kvp #4
  Az online szavazassal az a baj, hogy vagy konnyen hamisithato vagy rogziteni kell ki mire szavazott. Egyik se tul nyero...
 • fonak #3
  Rettegnek a nyugdíjasok, mert a gonosz Vona elektronikus szavazással akarja elvenni tőlük a szavazati lehetőséget!!! (ripost/origo/tv2 stb.)
  Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.09.19. 21:49:10
 • tobias88 #2
  Ez majd akkor fog maximum megvalósulni, ha egy olyan párt jut 2/3os többségbe, ami nem a nyugdíjasok szavazataira számít főleg. Tehát amíg a Fidesz van hatalmon vajmi kevés az esély a bevezetésére.
  Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.09.19. 12:00:05
 • lammaer #1
  Én annak örülnék igazán, ha ez az elektronikus szavazás nemcsak a 4 évente történő választásokra, hanem a nagyobb horderejü döntésekre is "bevezetődne".

  Pl Olimpia, Paks 2, akarunk e EUban lenni, kisvasút, miniszterek fizetéscsökkentése, kötelező vagyonnyilatkozat stb... természetesen egyszerüsitett kérdésfeltevési lehetőséggel (nem több hónapos meghekkelhető folyamat - bizottsági hercehurca, időbélyegzővel való marháskodás, aláirásgyűjtés)

  Kicsiben láttam ilyet működni, nemrég volt a XVII kerületben egy online szavazási lehetőség, hogy van az önkormányzatnak pár millója játszótér felújitásra, és arra voltak kiváncsiak hogy 5 játszótér közül melyik a legnépszerübb...

  Nyilván - kormánytól függetlenül - utópia amit szertnék, hiszen miért akarná bármelyvezető is hogy a nép beleszóljön a döntéseibe, nem is tudom létezik e a földön olyan ország ahol van ilyen... scifiben olvastam ilyet egyelőre csak :D
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.19. 11:31:25