Gyurkity Péter

Megvannak az új iPhone-nevek

A tizedik évfordulóra készülő változat pontos neve körül azonban még van némi homály.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a második naptári negyedév során az iPhone 7 volt a legnépszerűbb okostelefon a piacon, dacára annak, hogy az Apple már gőzerővel készül a soron következő generáció bemutatására, vagyis a felhasználók egy része minden bizonnyal inkább erre vár. Most a hivatalos nevekről rántották le a leplet, egy megmaradt kérdőjellel.

Egy értesülés szerint a csomagolásokért felelős shenzeni cég már véglegesítette az elnevezéseket, ebből pedig megtudhattuk, hogy az új készülékek sorrendben az iPhone 8, az iPhone 8 Plus, valamint az iPhone Edition névre hallgatnak majd. Ez utóbbi némileg érdekes, hiszen maga a név nem igazán utal a tizedik évfordulóra, márpedig éppen ez a típus lesz majd hivatott valódi megújulást, ezzel együtt pedig még erősebb lendületet hozni a családba, a maga OLED-kijelzőjével és egyéb érdekességeivel. A háttérben már a berlini IFA alatt folytatódtak az ezzel kapcsolatos pletykák, ezt azonban nem sokkal később egy másik értesülés követte.

A holland portálon közzétett információk szerint a szóban forgó változat ehelyett az iPhone X néven jelenne meg a piacon, amely egyszerre két szempontra igyekszik majd ráirányítani a felhasználók figyelmét. Az „X” ugyanis egyrészt a tizedik évfordulóra emlékezteti majd őket (hiszen az eredeti iPhone okostelefon éppen 10 évvel ezelőtt, még 2007-ben bukkant fel), a cég azonban ezzel egy időben az új példány prémium jellegét is igyekszik kihangsúlyozni, némileg a Motorola példáját követve, amely anno (még 2010-ben) a Droid X esetében szerette volna ugyanezt elérni.

Az iPhone 7s és 7s Plus tehát nem lesz itt látható, amit azzal magyaráznak, hogy az üvegből készült burkolat jelentős módosításnak minősül, ezért ehelyett az iPhone 8 névre esett a választás. Szeptember 12-én várhatóan minden kiderül, hiszen ekkor kerítenének sort a bemutatóra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!