MTI

Megvan milyen szoftverrel avatkoztak be az amerikai választásokba

Egy ukrán hacker azt állítja, hogy egy általa készített programot használtak fel az amerikai elnökválasztásokat befolyásolni szándékozó számítógépes támadásokban, amelyek elkövetésével Oroszországot gyanúsítják az Egyesült Államokban - adta hírül a The New York Times.

A Profexer néven internetező hacker saját bevallása szerint különböző programokat adott el az úgynevezett darkneten. A férfi maga jelentkezett a rendőrségen, és megadott minden szükséges adatot, amelyek szerinte állítását bizonyítják. Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint jelenleg ő az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik fő tanúja az ügyben. Az ukrán rendőrség a férfi nevét nem hozta nyilvánosságra, csak annyit árult el, hogy Ukrajnában van, és nem vették őrizetbe. A hatóságok szerint nincs bizonyíték arra, hogy a hacker az orosz titkosszolgálatoknak dolgozott volna.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a Politico című lap az év elején megjelentetett egy cikket, amelynek szerzője felvetette annak lehetőségét, hogy Ukrajna megpróbálta szabotálni Donald Trump győzelmét az amerikai elnökválasztásokon. Később Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője - válaszolva az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásról szóló vádakra - azt állította, hogy jelentős számú bizonyíték támasztja alá az ukrán kormányzat és az amerikai Demokrata Párt közötti "összeesküvést". Ukrajna amerikai nagykövetsége alaptalannak nevezte az efféle kijelentéseket.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter tájékoztatása alapján Trump megkérdezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt július 7-i hamburgi találkozójukon, hogy beavatkozott-e Oroszország az amerikai elnökválasztásokba. A kérdésre Putyin nemleges választ adott. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter állítása szerint Trump a megbeszélésen elfogadta Putyin biztosítékait, hogy nem volt ilyen beavatkozás. Tillerson viszont megjegyezte, hogy nem tudni, valaha is egyetértésre jut-e a két ország ebben a kérdésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • morguldae #4
  Nevetséges manipulációs próbálkozás!.... Ki hiszi már el....
 • Whysper #3
  Értem

 • lammaer #2
  "Trump megkérdezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt július 7-i hamburgi találkozójukon, hogy beavatkozott-e Oroszország az amerikai elnökválasztásokba. A kérdésre Putyin nemleges választ adott."

  LOL :D Gondolom Putyin is olyan mint a nagy vezérünk, aki ugye annó megüzente nekünk egy német lapban is hogy "soha nem hazudok".
 • Aquator #1
  "Hekkerprogramokat" ad el a dárkneten, aztán feladja magát. Hihető.