Berta Sándor

IPhone 8 - valóban jöhet a 3D-arcfelismerés

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az új modellben bemutatkozhat az új biztonsági funkció.

A HomePod intelligens hangszóró firmware-jében bukkant fel egy olyan kódrész, amelyből az iPhone 8 új funkciójára lehet következtetni. Minderről az iHelpBR nevű brazil blog és a MacRumors számolt be.

Az Apple új okostelefonja képes lesz arra, hogy beszkennelje a felhasználók arcát, akkor is, ha az illető nem veszi a kezébe a készüléket vagy nem tartja azt közvetlenül az arca elé. A funkció igazából biztonsági megoldás lesz és lehetővé fogja tenni az iPhone 8 zárolását, abban az esetben is, ha valakinek nem a kezében lesz az okostelefon, hanem például előtte az asztalon fekszik majd.

Az új információ ugyan nem erősíti meg minden kétséget kizáróan a 3D-arcfelismerési funkció bekerülését az új modellbe, de mindenképpen alátámasztja a korábban megjelent értesüléseket. A HomePod firmware-jében egyébként van még egy utalás, az "Apps using Pearl", amelynél a Pearl a konszern a belső szóhasználatában a "Face ID" nevű biztonsági funkciót jelöli. Mindez azt jelentheti, hogy a 3D-arcfelismerés képes lesz kiváltani a Touch ID ujjlenyomat-szkennert.

Az iHelpBR eközben azon spekulált, hogy az arcszkenner alighanem képes lesz arra, hogy kizárja az idegen személyeket az iPhone 8 használatából. A készülék minden bizonnyal automatikusan aktiválni fogja a képernyő zárolását, ha idegen személyt ismer majd fel.

Január 21-én írtunk arról, hogy arcfelismerő funkciót kaphat az új iPhone, majd február végén ismertté vált, hogy arcfelismeréssel foglalkozó izraeli céget vett az Apple. A Realface által kifejlesztett technológia elemzi az emberek arcát és arcvonásait, s ezáltal lehetővé teszi a biometriai alapú azonosítást és bejelentkezést mind az asztali számítógépek, mind pedig a mobil készülékek esetében. A 3D-arcfelismerő funkció tesztelésével kapcsolatos első hír július közepén jelent meg. Az új megoldással a mobilfizetés és a védett alkalmazások elindítása is egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!