Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Galaxy Note 8

A teljes specifikációt pedig a Galaxy S9 és S9+ egyes részleteit követték.

A Samsung soron következő nagy dobása hamarosan a nagyközönség előtt is bemutatkozik, előtte azonban az ilyenkor szokásos kiszivárogtatást vehetjük közelebrről szemügyre, hiszen a világhálón gyakorlatilag a teljes specifikáció napvilágot látott, amelyet a jövőre esedékes páros egyes részletei követtek.

A most közzétett lista alapján arra számíthatunk, hogy a Galaxy Note 8 pontos fizikai mérete 162,5 x 74,6 x 8,5 mm lesz, itt pedig egy, az IP68 minősítésnek megfelelő burkolat védi majd a belső komponenseket, hasonlóan az S8 és S8+ párosához. A kijelző egy 6,3 hüvelykes AMOLED-panel lesz, amely a Quad HD felbontást támogatná, ehhez pedig a 18,5:9-es képarány, a Snapdragon 835 (a nemzetközi változat esetében pedig az Exynos 8895) chip, valamint 6 GB memória és egy alapesetben 64 GB-os, ám tovább bővíthető tároló csatlakozna. Az üzemidőről egy 3300 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd, míg a képkészítési feladatokat egy hátoldali 12 megapixeles iker-kamera, valamint annak előlapi 8 megapixeles társa látná el – a felsorolásban emellett még az USB Type-C kapott helyet.


Ezzel csaknem egy időben látott napvilágot a hír, miszerint a jövőre esedékes Galaxy S9 és S9+ (amely természetesen az idén bemutatott párost követné a sorban) a Y-OCTA névre keresztelt hajlékony OLED-panelt alkalmazná, amely az érintőréteget is integrálná, ezzel még vékonyabb kivitelt és nagyjából 30 százalékkal alacsonyabb gyártási költséget téve lehetővé. Eddig egyedül a Galaxy S8 alkalmazott hasonló megoldást, míg az S8+ és az érkezőben lévő Note 8 megmaradt a hagyományos változatnál (már ami az érintőréteget illeti). A kialakulóban lévő, állítólag 5,77 és 6,22 hüvelykes változatok azonban már az új megoldásra épülnének.

A gyártó jelen pillanatban havonta 3-4 millió ilyen panelt állít elő, ezt azonban jövőre havi 10 millióra emelnék, ami egyben csalódást jelent a külső beszállítóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #1
    "Kiszivárgott "

    Nem lehetne inkabb ugy irni, hogy nem hivatalossan bemutattak ?