Gyurkity Péter

Jön a Galaxy S8 Active

Ezt pedig két olcsónak szánt, ám nem eléggé kedvező árú telefon egészíti ki.

A Samsung kapcsán az elmúlt napokban egyszerre több hír is napvilágot látott, ahogy azt megszokhattuk a dél-koreai gyártó kapcsán. Egyrészt megtudtuk, hogy nem növelik tovább a kijelzők méretét, másrészt pedig kiderült, hogy a visszahívott Galaxy Note 7 okostelefonok alkatrészeit is igyekeznek újrahasznosítani. Most további telefonokról számolhatunk be.


Kínai forrás számolt be arról, hogy valóban érkezőben van a korábban már szintén kiszivárogtatott Galaxy S8 Active, amely nevének megfelelően erős külsővel jelenne meg. A most közzétett prezentáció többnyire megerősíti a korábbi híreket, itt ugyanis szintén az alapváltozat esetében látott hardver köszön vissza, az egyetlen komolyabb eltérés a kereken 4000 mAh-s akkumulátor alkalmazása, amely nyilván a megfelelő üzemidőt lesz hivatott biztosítani. A fizikai méret természetesen szintén változik, mint ahogy a készülék súlya is nagyobb lesz, az IP68 besorolást pedig a MIL-STD-810G minősítés egészíti ki.


A gyártó az Egyesült Államokban eközben elrajtoltatja a Galaxy J3 és J7 idei változatának független példányait, amelyek sorrendben 150 és 220 dolláros áron jelennek meg. A két készülék természetesen jóval szerényebb hardverre támaszkodik, ami a J7 esetében 5,5 hüvelykes kijelzőt, egy nyolcmagos chipet, 2 GB RAM-ot és 16 GB-os tárolót, egy 8 és egy 5 megapixeles kamerát, valamint egy 3300 mAh-s, ezúttal cserélhető akkumulátort jelent, míg a J3 egy 5 hüvelykes kijelzőt, 1,5 GB memóriát, 16 GB-os tárolót, egy 5 és egy 2 megapixeles kamerát, továbbá egy 2600 mAh-s akkumulátort vonultat fel.

Az első vélemények szerint mindez nem lesz elegendő a vásárlók fantáziájának beindításához, a hardver túlságosan gyenge, az ár pedig nem kellően alacsony – a cégnek azonban nincs oka a panaszra, hiszen az elmúlt hónapokban nagyon is jól szerepelnek a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!