Gyurkity Péter

Jön a Galaxy S8 és S8+ kistestvére

Ezt pedig a Galaxy Note 8 egészíti majd ki, valamikor szeptemberben.

Az utóbbi hetekben elkezdtek szivárogni a hírek arról, hogy a Samsung dolgozik a jelenlegi csúcskategóriás páros könnyített változatán, vagyis hamarosan két további készülék futhat be. Egyelőre benchmark-eredmények állnak rendelkezésünkre, ezek pedig némi betekintést engednek a cég által felhasznált hardverbe.

A Geekbench oldalán néhány nap alatt két felsorolás is napvilágot látott. Ezek egyikében az SM-G9600 modellszámú okostelefon szerepel, amely a jelek szerint a Snapdragon 840 chipre támaszkodik. Ez 4 magra épül, vagyis inkább hasonlít a Snapdragon 820 típusra, mint a zászlóshajók által alkalmazott Snapdragon 835-re, vagyis egy némileg szerényebb megoldásra számíthatunk. A második listában már az SM-G9650 bukkan fel, amely viszont a Snapdragon 845-re épül, szintén 4 maggal, amihez 4 GB memória, valamint az Android 7.1.2 Nougat operációs rendszer csatlakozik.

Jó esély van arra, hogy előbbi készülék a Galaxy S8, utóbbi pedig a Galaxy S8+ kisebb változataként jelenik majd meg. Ez persze nem jelent automatikusan kisebb fizikai méretet, az azonban nyilvánvaló, hogy szerényebb hardverrel, és remélhetőleg alacsonyabb áron kínálnak majd további alternatívákat azoknak, akik nem feltétlenül a csúcskategória képviselőit akarják beszerezni. Azt persze még nem tudjuk, hogy pontosan milyen specifikációt, mikor, illetve milyen áron kínálnak majd a boltokban, erre azonban nem kell már sokat várni, a megmaradt kérdésekre heteken belül megszülethetnek a válaszok.

Szeptemberben követi majd ezt a Galaxy Note 8, amely természetesen a közvetlen előd által hagyott űrt hivatott kitölteni. Bár a cég éppen ezekben a napokban dobta piacra a Galaxy Note 7 FE-t, ebből pedig mind a 400 ezer példány gyorsan el is fogyott, az új változat akár 15 milliónál is nagyobb forgalmat generálhat, még az év vége előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!