SG.hu

Jóváírják a manchesterből hazatelefonálás költségét a szolgáltatók

A manchesteri események miatt a Magyar Telekom és a Vodafone minden, Nagy-Britanniában roamingoló ügyfele bruttó legfeljebb 10 ezer forint jóváírást kap meghatározott időszakra, a Telenor pedig egyedi elbírálás alapján alkalmaz jóváírást - közölték a távközlési szolgáltatók.

A Vodafone által biztosított maximum bruttó 10 ezer forint jóváírás a május 22-én 22.00 és május 23-án 22.00 óra közötti, a Magyarországra és az Egyesült Királyságon belülre indított hívásokra és sms-ekre, ezen felül az ott fogadott hívásokra vonatkozik. A Magyar Telekom a roaming díjakból szintén bruttó legfeljebb 10 ezer forintot ír jóvá a Manchesterben történt hétfői merénylet idején Nagy-Britanniában tartózkodó ügyfelek számára. A jóváírás a 2017. május 22. 22:00 óra és 2017. május 25. 24:00 óra között Nagy- Britanniából indított, fogadott hívásokra, sms-ekre vonatkozik, amely utólagos számlajóváírás formájában történik. A korrekciót kizárólag azon előfizetői részére tudja a cég biztosítani, akik legkésőbb 2017. május 30-ig jelentkeznek az ügyfélszolgálaton - írta a Telekom.

A Telenor azt közölte, hogy egyedi elbírálás alapján alkalmaz jóváírást, ha az esetlegesen érintett ügyfelek közvetlenül a szolgáltatóhoz fordulnak. Mint írták, a manchesteri robbantás a helyi tudósítások alapján terrortámadásnak minősül, de mivel egy behatárolt helyszínen történt és nem tapasztalt a Telenor kiemelt forgalmat a támadással összefüggésben, jelenleg nem tervez általános roaming jóváírást bejelenteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!