Gyurkity Péter

MediaTek chipet kap a Meizu PRO 7

A telefon viszont marad az erős hardvernél, hogy minél nagyobb tábort hódítsanak meg.

Még március folyamán számoltunk be arról, hogy alakulóban van a Meizu új csúcstelefonja, amely egyes források szerint a Snapdragon 835 chipet kapná meg. Ez azt követően vált lehetővé, hogy a két cég kiegyezett, most azonban úgy tűnik, hogy mégis maradnak a MediaTek fejlesztésénél.

A GizChina olasz nyelvű oldala közölt egy részletet a telefon forráskódjából, amely a Qualcomm megoldása helyett a MediaTek Helio X30 jelenlétére utal, ez tehát jóval nagyobb eséllyel válhat valóra, mint a korábbi értesülés. A magyarázat szerint logikus lépés lenne a váltás elmaradása, hiszen Meizu és a Qualcomm viszonya (a békekötés ellenére) továbbra sem felhőtlen, a Samsung pedig jogi okok miatt nem tudja másoknak eladni saját Exynos chipjeit, így a kínai gyártó kénytelen a MediaTek-vonalon maradni. Tekintettel arra, hogy a PRO 6 annak idején a Helio X25 típust kapta meg, itt jól bevált megoldásról beszélhetünk.

A telefon egy hátoldali iker-kamerával jelenhet meg, amely a Sony által szállított IMX386 és IMX286 szenzorokra épülne, ehhez pedig az előlapon egy 16 megapixeles példány társulna, a Samsung által kellő példányban biztosított S5K368 érzékelővel. A „Dual Display” kitétel pontos jelentése egyelőre nem ismert, ez utalhat az LG V-sorozatnál látott másodlagos kijelző jelenlétére, vagy az előlapi panel „Always-on” funkciójára – a PRO 7 egyébként jó eséllyel AMOLED-érintőképernyőt kap, amely akár mindkét szélén hajlított kivitelben válhat elérhetővé.

Ezzel a megoldással a cég egy valóban erős telefont dobna piacra, amely ugyan nem veszi majd fel a versenyt a szegmenst vezető gyártók abszolút csúcskategóriás fejlesztéseivel, de nem kell majd szégyenkezniük a teljesítmény és a felhasználóknak kínált funkciók miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!