Berta Sándor

Orosz hackerek célpontja volt a francia elnökjelölt

Az akció Emmanuel Macron munkatársai ellen irányult, a támadási séma azonos volt az amerikai választásnál alkalmazottal.

A Trend Micro IT-biztonsági cég ismeretei alapján a Pawn Storm nevű csoport tagjai megpróbáltak betörni a francia választási hálózatba és ezen belül is Emmanuel Macron elnökjelölt rendszerébe. Az elképzelés az volt, hogy a férfi munkatársait hamis e-maileken keresztül ráveszik arra, hogy kártevőket töltsenek le a számítógépeikre, valamint árulják el a felhasználói neveiket és a jelszavaikat. A "Pawn Storm" egyike a legrégebbi kiberkémcsoportoknak. A szakértők a Fancy Bear, Apt 28, Sofancy és Strontium név alatt is ismert csapatot kapcsolatba hozták a GRU orosz katonai titkosszolgálattal.

Feike Hacquebord biztonsági szakértő kijelentette, hogy az ilyen hozzáférési adatok kiválóan alkalmasak arra, hogy ki lehessen kémlelni a politikai pártok terveit. Az egyelőre kérdéses, hogy a márciusi és az áprilisi kísérletek sikeresek voltak-e vagy sem. A szakember mindenesetre tájékoztatta az esetekről a francia hatóságokat és az akciókban érintett számítógépeket lekapcsolták. Hacquebord azt nyilatkozta, hogy hasonló technikával törtek be orosz hackerek Hillary Clinton számítógépébe is.

Az Anssi francia biztonsági hivatal szóvivője megerősítette a támadás tényét, míg Macron választási csapat eddig nem kommentálta a hírt. Emmanuel Macron az első választási forduló után egyértelműen esélyessé lépett elő és a május 7-i második fordulóba már csak ő és Marine Le Pen jutott be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #11
    http://tutiblog.com/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/%C3%BCgyn%C3%B6kk%C3%A9pz%C5%91.jpg
  • ostoros #10
    Mennyi hiszékeny hülye van, te jó Isten...
  • gothmog #9
    Természetesen nem, mostanra már mindenki előtt világosnak kell lenni, hogy a háttérben mindig Brüsszel áll. Meg az a izé, a Párhuzamos Soros.
    Érteeem?
  • coyote55 #8
    Az olimpia idején ők törték fel a dopping ellenes szövetség szervereit, bosszúból a rengeteg elmeszelt ruszki sportolóért. Így már dereng valami?
  • Prof William #7
    Te vagy az Vaszilij? :)
  • hungi #6
    állítólag megtanultak magyarul és itt kommentelnek....
  • gforce9 #5
    Amúgy én is így csinálnám, ha valamit fel akarnék törni, direktben itthon az otthoni gépemről. Márcsak azért is, hogy biztosra lehessen tudni, hogy magyar hackertámadás volt. Ez a napnál is világosabb, hogy minden hacker így csinálja.

    irónia off
  • end3 #4
    "...megpróbáltak betörni".. - Ja, kik is? - A "log"-elemzés "fejlődő tudomány".
    A kriptográfia, a TOR és a "botnet"-ek világa, meg a létező valóság. - A politika a befolyásolás művészete és a hazudozás világa, - ami ma már "támad" a virtuális, "inet"-es térből is, benyomulva az emberi társadalom legrejtettebb zugaiba. Még a csecsemők sincsennek biztonságba tőle. Ideje lenne mindenhol felhúzni a "tűzfalakat", legalább köréjük.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2017.04.26. 10:10:28
  • Prof William #3
    Ezek az Orosz hackerek nagyon fifikás népség.

    Egy büdös szót sem lehetett hallani róluk egészen addig amíg míg Hillary el nem vesztette az amúgy biztosnak hitt választást.
    Aztán pedig kiderül hogy mindenért ők felelősek. Azóta ha bármi baj van, mondjuk nem nyer meg valaki egy választást, kiderül sötét múltja stb... ( vagy esetleg lefullad kocsid, vagy megdöglik kutyád) kiderül hogy ők állnak háttérben.
    Ráadásul valahogy mindig balosokat hackelik meg és főleg akkor amikor kiderül, hogy mégsem olyan biztos a győzelmük. :)

    Fifikás népség na. :)
  • OGMontana #2
    Vigyázz mert elvisznek a ruszkik a gulágba!