MTI

Büntetőfeljelentést tesz a nemzeti konzultáció honlapja miatt a DK

A Demokratikus Koalíció személyes adatokkal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesz a nemzeti konzultáció honlapjának ügyében.

A párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a weboldal egy olyan orosz cégnek továbbította a kitöltők adatait, amely korábban az orosz titkosszolgálatnak szolgáltatott információkat. Egyetlen magyar állampolgár adatai sem kerülhetnek az orosz titkosszolgálathoz, az oldalt esetleg látogató Fidesz-szavazók adatai sem - folytatta Vadai Ágnes, hozzátéve: az Orbán-kormány elsősorban a saját szavazóit árulta el azzal, hogy átadta az adataikat az oroszoknak.

A DK tudni akarja, hogy hány ember adatait továbbították az oroszoknak és ki a személyes adatokkal való visszaélés személyi felelőse - mondta a független képviselő. A párt azt is tudni szeretné, hogy Orbán Viktor miniszterelnök adott-e utasítást arra, hogy a magyarok adatait küldjék el az oroszoknak - jelentette ki a politikus.

A nemzeti konzultáció honlapján az orosz Yandex nevű technológiai cég kódja fut. "Egy mérőkód, ami az oldalak gazdájának segít statisztikákat készíteni a látogatókról, és a segítségével azt is ellenőrizni lehet, hogy az oldal jól van-e összerakva, könnyen tudják-e használni a látogatók. Ezzel önmagában nincs is semmi probléma, szinte minden weboldalon futnak ilyen kódok, a legelterjedtebb az amerikai Google megoldása" - fogalmazott a 444.hu. A portál szerint ugyanakkor problémás, hogy "2011-ben kiderült: a Yandex adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal". A lap azt írta, hogy a kormányzati portál a felhasználók nevét, e-mailcímét és életkorát is megosztja a szolgáltatóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!