SG.hu

Okos osztályterem a miskolci hátrányos helyzetűeknek

A tabletekkel és elektronikus táblával felszerelt termet a miskolci Családok Átmeneti Otthonában alakították ki, ahol fejlesztő programokban vehetnek majd részt a lakók, illetve az avasi általános iskolák tanárai, diákjai kapnak lehetőséget a digitális oktatással való ismerkedésre.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyarország elnöki tanácsadója avatták fel a miskolci Családok Átmeneti otthonának közösségi terében azt az új okos osztálytermet, mely a már jól ismert digitális írás és olvasáskészség fejlesztése mellett a nehéz körülmények közé került családok újrakezdési lehetőségeit bővítik, illetve az Avason élő, hátrányos helyzetű családoknak kínál esélyt a felzárkózásra.

Az otthon nemrég egy nagyszabású felújításon ment keresztül, ennek köszönhető az újdonságnak számító közösségi tér is, melynek felszerelése és szolgáltatásai a SMART School eszközökkel kiegészülve igazán nagy segítség lesz a bentlakók számára. „A közelmúltban a tágabb közösség által is használható OviFoci pályát illetve egy sószobát adtak át, most pedig sokak örömére egy különleges, az oktatást segítő technikai fejlesztésben részesült az átmeneti otthon közösségi tere, mely új távlatokat nyit a hátrányos helyzetű gyerekek számára.” – mondta Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója.


A digitális eszközök és a SMART School képzésben részt vett tanárok együtt képesek a diákjaikat teljesen új módszerekkel motiválni, játékos tanulással csapatmunkára inspirálni, egyben segíteni egymás megismerését és elfogadását, s mint ilyen, pillére lehet az integrációs munkának. „A miskolci gyerekek a SMART School okos tantermével egy egyedülálló oktatási rendszert tudhatnak magukénak, mely bár a könyveket, a tanulást és a kemény munkát sosem fogják kiváltani, az integrációban és a digitális írás-, olvasáskészség fejlesztésében lépéselőnyt jelent majd. Felelős nagyvállalatként ez a legfontosabb számunkra!” – tette hozzá Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyarország elnöki tanácsadója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!