Gyurkity Péter

Erőműként jön a Meizu Pro 7

A telefon a Qualcomm új chipjét kaphatja meg, miután a felek kiegyeztek.

A több régióban egyre népszerűbb Meizu és a mobilchipeket fejlesztő Qualcomm kapcsolata eddig nem volt felhőtlen, hiszen előbbi a 3G és LTE kapcsán adós maradt bizonyos díjak megfizetésével, ez pedig komoly vitát eredményezett. A felek most állítólag kiegyeztek, ez pedig minden korábbinál közelebb hozhatja őket egymáshoz.

Olyannyira így van ez, hogy egyes kínai források szerint a gyártó soron következő csúcskategóriás megoldása már a Snapdragon 835 chipre épülne, sorrendben mindössze másodikként a cég teljes katalógusában. Eddig ugyanis szinte minden típus a MediaTek processzorain alapult, az esetleges kiegyezés azonban egy valódi erőmű megjelenését eredményezheti, vagyis a Meizu Pro 7 igencsak komoly szereplőként bukkanhat majd fel a piacon. Egy másik változat ezzel egy időben a Snapdragon 626 chipet kapná meg, ez valószínűleg a Pro 7 szerényebb testvéreként bukkanna fel.


A Meizu az utóbbi időben egyre jobban szerepel, a márka meglehetősen népszerűnek számít Kínában és Oroszországban, valamint több európai országban. Amennyiben a Pro 7 valóban a Snapdragon 835 chipet kapja meg, a hivatalos megjelenésre legkorábban májusban kerülhet sor, a Qualcomm vadonatúj fejlesztése ugyanis rendkívül népszerű a telefongyártók körében, többek között az érkezőben lévő Samsung Galaxy S8 is erre épülne, emiatt pedig mások (így például a HTC) is türelmesen kénytelenek várni a sorukra – vagy éppen korábbi változatokat alkalmaznak, mint a szintén dél-koreai LG a G6 esetében.

Hamarosan kiderül, hogyan fest majd a telefon valós specifikációja, ezt azonban minden bizonnyal megelőzi majd a kiegyezésről szóló beszámoló.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cefet #1
    Milyen erőmű?
    Atom, fosszilis, vízi, nap, szél, esetleg ár-apály?
    Ez csak egy retek telefon, jelenleg erősnek számító hardverrel...