Gyurkity Péter

20 perc alatt feltölthető lesz a Meizu telefonja

Ezt ígéri a kínai gyártó, amely legkésőbb a jövő év elején mutatná be a megoldást.

Az elsősorban olcsó telefonjairól ismert Meizu első alkalommal volt jelen a barcelonai MWC-n, ahol új készüléket ugyan nem mutattak be, ám egy némileg meglepő fejlesztésről rántották le a leplet, amely az év végére, netán 2018 elején rajtolna el. Olyan telefonon dolgoznak, amely mindössze 20 perc alatt feltölthető lenne.

A Super mCharge gyorstöltési platform tulajdonképpen egy továbbfejlesztett és optimalizált adatkábelből, valamint egy újratervezett áramkörből áll, aminek eredményeként mindössze 20 perc alatt teljesen feltölthető az akkumulátor. Ez első hallásra sokaknak túl merésznek (és némileg kétségesnek) tűnt, a cég azonban további részleteket is megosztott az érdeklődőkkel, időközben pedig saját hivatalos oldalán is elárult néhány fontos adatot, így már némileg tisztábban látunk itt. Az adatkábel esetében 160 watt a felső határ (ez háromszor drágább a megszokottnál), ehhez egy speciális chip társul a jobb monitorozás és a biztonság jegyében.

Maga a felhasználni tervezett akkumulátor is egy speciális változat, hiszen a 3000 mAh-s példány különleges gyártási procedúra eredménye, ez az illetékesek állítása szerint a szokásosnál jóval nagyobb teljesítményt nyújt, 800 teljes töltési ciklus után pedig még mindig 80 százalékos kapacitást biztosít. Ezzel – legalábbis az eddigi számítások és előrejelzés alapján – több, mint két éven át állhat majd szolgálatunkra, tehát nem arról van szó, hogy egy jóval rövidebb életciklus után rögtön ki kellene cserélni.

A Meizu egyelőre nem részletezte, hogy pontosan milyen telefon részeként jelenik majd meg ez a megoldás, de a készüléket legkésőbb 2018 elejéig szeretnék piacra dobni. Ez a várakozások szerint egy csúcskategóriás példány lesz, amely az első körben korlátozott számban, kizárólag Kínában lesz majd kapható, de itt még semmi sem biztos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Azert ez a 11V/5A egy 5V/3A-es USB-C-hez kepest is sok. A kommunikacios chip pedig azert kell a toltobe, nehogy egy sima 5V-os keszuleket kuldjon meg 11V-al. Egyebkent elvileg 20V/5A lenne a legnagyobb engedelyezheto feszultseg toltesi celbol. A kabel ugy hozza a 150 wattot, hogy 30V-ig szigetel, ami kb. a 3x-osa a felhasznalt szintnek. Aramban kinyomjak az uj USB szabvanyt a maximumig.
  • barret #1
    Eheti akkus bejelentés is megvolt.