Gyurkity Péter

Érkezőben a Samsung Galaxy S8+

Az S8 április végén futhat be, ehhez azonban egy nagyobb változat társul majd.

Lassan lecseng a Galaxy Note 7 kudarca körüli botrány, a Samsung a teljes visszahívás után nyilván igyekszik minél gyorsabban elfeledtetni az ügyet. Már két érkező példányról van tudomásunk, amelyek egyre jobban körvonalazódnak.

Legutóbb képeket láthattunk a Galaxy S8 típusról, most azonban arról értekeztek bizonyos dél-koreai források, hogy a hivatalos megjelenés dátuma április 14-ről 21-re csúszott át, mivel az utánpótlás terén igyekeznek biztosra menni. Ezzel csaknem egy teljes hónappal követnék a hétvégén megjelent LG G6 okostelefont, a Samsungnak tehát nem lesz könnyű dolga a piacon, bár több felmérés és a pénzügyi jelentések szerint még a Note 7 fiaskója sem törte meg a cég lendületét. Nyilván sok múlik majd a kereskedelmi áron, illetve azon, hogy mennyiben sikerül zökkenőmentesre az első néhány hét.

A gyártó bemutatta a zászlóshajó chipjét, amely az Exynos 8895 nevet kapta meg. Ez már 10 nanométeren készül, ami a cég szerint 40 százalékkal mérsékli a fogyasztást, még úgy is, hogy a Samsung négy Cortex-A53 magot társít négy saját fejlesztésű példánnyal. A grafikai feladatokért a Mali-G71 GPU felel, a tanulási és AI-funkciók pedig a Samsung Coherent Interconnect támogatásával válnak még kiterjedtebbé. A 4K-videók és 4K-VR mellett íriszolvasás és ujjlenyomat-olvasás is jelen lesz itt, a Vision Processing Unit (VPU) pedig az AI-gyorsításért felel. A gigabites LTE révén az eléréssel sem lesz gondunk, itt a letöltéseknél a Cat 16 (1 Gbps), a feltöltéseknél pedig a Cat 14 (150 Mbps) lesz az elméleti plafon.

Az @evleaks oldalán eközben arról olvashatunk, hogy érkezőben van a Galaxy S8+ is, amely a maga 6,2 hüvelykes kijelzőjével még a Note 7-et is lenyomná. A Quad HD felbontás mellett itt 4 GB RAM, 64 GB-os tároló, egy 12 megapixeles Dual Pixel és egy 8 megapixeles kamera, íriszolvasó, LTE, valamint microSD kapott helyet a listán, bár azt még nem tudjuk, hogy ez mennyiben vehető készpénznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!