Mortimer

"Techno" öltözet

Megkezdődik a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható elektronikus ruhájának forgalmazása Európában.


A technoruha egészségügyi előnyöket jelenthet

A teljesen integrált számítógépekkel felszerelt öltözet a Levi's farmercég és a Philips szórakoztató elektronikai vállalat közötti együttműködés eredménye, három éves fejlesztés gyümölcse. A ruha a jövő divatja lehet, tulajdonosának lehetővé teszi bárhol és bármikor a világhálóra történő kapcsolódást.


Csökkenhetnek személyes jogaink
A kabátban mobiltelefon, hordozható audiólejátszó, vezérlőpult, mikrofon és füllhallgató van, ára 600 font (kb. 250e Ft). A ruhát elsőként a londoni Brave New Unwired World Fashion Technology Show-n mutatták be. Szakértők szerint ez még csak a kezdet, a jövőben további technológiai fejlődés várható.

Philippa Wagner, a Philips Design munkatársa elmondta, hogy a fejlesztések jelenleg viselője egészségének figyelése felé tartanak, a ruha elektromos ellenőr lehet. Például szülés előtt álló anyáknál nagyon fontos a magzat állapotának jelzése.

A lehetséges hátrányok között van a hálózati zavarok, vagy a csapadék kihatásai egy esetleges vihar esetén, illetve nőhet aggodalmunk személyes jogaink csökkenésével kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!