Gyurkity Péter

Rekordot döntött az Apple online boltja

A cég eközben a Samsung hazai pályáján nyit fizikai értékesítőhelyeket.

Tavaly ilyenkor az almás cég illetékesei büszkén számoltak be arról, hogy az év első napja minden korábbinál sikeresebb volt, mivel a felhasználók összesen 144 millió dollár értékben vásároltak be a különböző alkalmazásokból és az azokon belül kínált opciókból. Ezt most sikerült ismét megfejelni, mégpedig egy nagy ugrással.

A hivatalos adatok szerint január első napján ezúttal összesen 240 millió dollárért szereztünk be különböző termékeket és szolgáltatásokat az App Store oldalán, ami a fenti adattal összehasonlítva 66 százalékos növekedést jelent. A vezetés igyekezett kihangsúlyozni, hogy a 2008-as rajt óta a külső fejlesztők több mint 60 milliárd dollárt kerestek, amiből 20 milliárdot a most lezárult 2016-os évben kalapoztak össze. A teljes forgalom csak decemberben 3 milliárd dolláros volt, ami az ünnepi időszakokat illetően is rekordot jelent, a játékok között pedig a Nintendo Super Mario Run című alkotása vitte el az első helyet.

Az online boltban immár több mint 2,2 millió különböző fejlesztés található, ez 20 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ezt annak ellenére sikerült összehozni, hogy az Apple szeptemberben számos elhanyagolt és egyéb szempontból problémás appot eltávolított a katalógusból, hogy némileg kipucolják a kínálatot. Az eddigiek alapján arra számíthatunk, hogy ezen a téren jó ideig nem lesz okuk a panaszra, a tiszta profitot illetően amúgy is magasan rávernek az összes többi gyártóra.

Eközben azonban a fizikai boltok hálózatát sem hanyagolják el, mi több, itt éppen Dél-Koreában, a Samsung hazai pályáján terjeszkednének tovább. A cég oldalán megjelent álláshirdetések szerint Szöulban keresnek alkalmazottakat, itt (jelen pillanatban) összesen 15 helyre várnak jelentkezőket, bár érdekes módon elkerülik a számos szórakozóhelyet és kávézót, illetve könyvárat nyújtó Gangnam és Garosu-gil kerületeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!