Gyurkity Péter

Megjött a Galaxy A 2017 család

A felhasználóknak szánt kézikönyv és a várható árazás is felbukkant az interneten, majd a bejelentés is megtörtént.

Még szeptemberben írtunk arról, hogy a Galaxy A sorozat belátható időn belül frissülni fog, hiszen a gyártó már készül a 2017-es változatok piacra dobására. A Samsung orosz oldalán bukkant fel a kézikönyv, amely nemcsak a hivatalos elnevezést említi meg, de néhány fontos technikai részletet is felsorol, így tulajdonképpen egy hivatalos forrásból kapunk választ a korábbi kérdésekre. A sorozat mindhárom tagja az IP68-certifikációt kapja meg, vagyis ezek a telefonok 30 percet tölthetnek el a víz alatt (legfeljebb 1,5 méteres mélységben), emellett pedig a por ellen is megfelelő védelmet kapnak. Ugyanígy univerzális lesz az NFC támogatása, de a Samsung Pay és a fizikai gombba integrált ujjlenyomat-olvasó is megjelenik itt. A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában még az Android 6.0 Marshmallow futna, ez tehát később frissülne.

Egy másik forrás ezzel egy időben arról számolt be, hogy megjelent a Malajziában tervezett ár, ebből pedig megtudjuk, hogy a Galaxy A7 (SM-A720) itt 424 dollárnak megfelelő áron jelenik majd meg a boltokban, míg a Galaxy A5 (SM-A520) ára 378 dollárnak felelne meg. A még szerényebb jellemzőkkel ellátott Galaxy A3 (SM-A320), amely egyben a gyártó legolcsóbb, ujjlenyomat-olvasóval ellátott készüléke lesz, 300 dollár körüli áron rajtolna el.


Ma pedig a magyar bejelentés is megtörtént: az 5,7 hüvelykes A7, az 5,2 hüvelykes A5 és 4,7 hüvelykes A3 okostelefonok Black Sky, Gold Sand és Peach Cloud színekben lesznek kaphatók, de Európában csak az A3 és az A5 kerül a boltokba, előreláthatólag február elején. A közlemény a továbbfejlesztett első és hátsó 16 megapixeles kamerákat emeli ki elsőként, a nagy felbontású szelfit az elülső vakuként funkcionáló képernyő világítja meg. A készülék felébresztése nélkül ellenőrizhetők az értesítések, tárhelyük pedig akár 256 GB-os microSD-kártyával is bővíthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • syn7h37ic #3
    Kell ez a hülyéknek. jó hogy nem tized incs eltéréssel adják ki ugyanazt a szart.
  • wraithLord #2
    Ennyire pontatlanul öntenek mobilházat Kínában, hogy 4-féle méretben sikerült megcsinálni ugyanazt...? :D
  • tomboy013 #1
    Vissza a szappantartó formához.