Gyurkity Péter

Érkezőben a Meizu M5S

Még egy további változaton dolgozik a cég, amely némileg eltérő hardverrel érkezne.

November elején futott be a hír, miszerint az egyre inkább ismert névnek számító Meizu az M5 típus piacra dobására készül. Ez azóta be is következett, mi több, a család további példányokkal egészült ki, most azonban egy újabb változat, az M5S kínai engedélyei szivárogtak ki, így tehát számíthatunk ennek közelgő felbukkanására.

Szintén kínai források számoltak be arról, hogy az M5S már megjelent az ottani engedélyező hatóság, a TENAA, hivatalos oldalán, ez pedig ezúttal is betekintést enged a pontos hardveres specifikációba. Eszerint az új jövevény egy 5,2 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely a 720p felbontást támogatja, ehhez pedig a MediaTek MT6753 chip sorakozik fel, amely nyolc magot és 1,3 GHz-es órajelet kínál a felhasználóknak. A listán emellett 2, 3, illetve 4 GB memória, egy 16, 32, valamint 64 GB-os tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2930 mAh-s akkumulátor szerepel még, amely egy szokványosnak vehető alsó-középkategóriás megoldásra utal.

Ami a külalakot illeti, itt semmilyen meglepetés nem ér minket, hiszen a cég által szorosan követett dizájn főbb elemei köszönnek vissza. A pontos fizikai méret 148,2 × 72,53 × 8,4 mm, a súly 138 gramm, a boltokban pedig két fő változat jelenik majd meg, amelyek három színt kínálnak majd, ezek sorrendben szürke, arany, illetve rózsaarany. Órási eltérést nem tapasztalunk az eredeti M5-höz képest, de a Meizu esetében már megszokhattuk, hogy számos eltérő változatot dobnak piacra, amely meglehetősen szűk variációt kínálnak. A megjelenési dátum és menetrend, valamint a hivatalos ár egyelőre még nem ismert.

Ismét felmerült a Meizu Pro 7 közelgő megjelenése is, amely egy mindkét oldalon meghajlított kijelzővel futhat majd be – erről egyelőre nem tudunk biztosra vehető részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rajdi #2
    Ha 100 dollár felett picivel mát PPTV KING 7-est kapok, akkor ez mennyi lesz? 37$ ??
  • Inquisitor #1
    Értem én, hogy olcsó raktársöprési proci, de miért ilyen régiséget? Azért ez még eléggé melegszik terhelve, cserébe legalább gagyi benne az IGP. Legalább a már szintén kifutó Helios sorozat aljából is meríthettek volna.