daweed

NVIDIA: integrált kártyák

Az NVIDIA nem tervezi, hogy belépjen a felsőkategóriás grafikus kártyák piacára, de valószínünek tartja, hogy a jövőben még nagyobb integráltságú videókártyákat fog kiadni.

Valóban, termékeiket egyre inkább a változatosság jellemzi, a cég keményen dolgozik új projektjükön miszerint még több funkciót építenek grafikus chipjeikbe.

Új technikájukkal szeretnének betörni más területekre, mint pl a munkaállomások, a játékkonzolok, a még összetettebb grafikus processzorok, és a mobil számítógépek piacára is. Az NVIDIA az elmúlt három évben nagyszerüen szerepelt a grafikus chipkészletek terén. A cég piaci részesedését nagyban növeli majd a mobilpiacra való betörése.

A jövőben egy másik chipbe fogják integrálni a southbrdige I/O controllert hanggal, mely szorosan párosítva lesz a grafikus processzorral. Egyes források szerin az NVIDIA audio controller chipje lesz a harmadik fő komponens a Microsoft X-Box játékkonzoljában, melyet várhatóan 2001 közepén mutatnak majd be. Míg az Intel a mikroprocesszort, a grafikus chippet pedig az NVIDIA szállítja majd, ezidáig az audio egység gyártója még ismeretlen.

Az NV25 néven ismert grafikus processzor lesz az első chip melybe integrálják a logikai vezérlőfunkciókat. Az X-Box Pentium III -at használ majd. Az NVIDIA chip fogja elvégezni a memória vezérlését a grafika és a központi egység számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!