Berta Sándor

Csak januárban érkezik az AirPod

Az Apple furán kinéző vezeték nélküli fülhallgatójánál a gyártási nehézségek mellett technikai problémák is lehetnek.

A The Wall Street Journal arról írt, hogy az új gondok az audiojelek szinkronizálásakor lépnek fel, így nem valószínű, hogy az iPhone 7 okostelefonnal együtt bejelentett vezeték nélküli fülhallgatók karácsonyra a boltokba kerülhetnek. Az AirPod kapcsán már október végén kiszivárgott, hogy késhet a piacra dobása, mert nem tökéletes. A termék hátránya, hogy állandóan tölteni kell és emellett meglehetősen szokatlanul néz ki.

Az amerikai újságnak egy a fülhallgató fejlesztési folyamatát ismerő személy azt mondta, hogy a társaságnak biztosítania kell azt, hogy mind a két fülhallgatóba egy időben jussanak el az audiojelek, mert csak így lehet megakadályozni a torzulásokat. Amennyiben a szinkronizálás nem sikerül, akkor az eszköz nem az elvárt módon működik. Mind a két rész tartalmaz egy az Apple által kifejlesztett chipet, amelyek az audiojeleket továbbítják. Az egyes fülhallgatók akár önmagukban is használhatók, de a sztereó üzemmódhoz biztosítani kell, hogy a kapcsolat minőségétől vagy más hatásoktól függetlenül mind a két fülhallgató egy időben és azonos minőségben vegye az audiojelet. A hagyományos Bluetooth-fejhallgatók ezt a problémát úgy küszöbölik ki, hogy csak az egyik fejhallgató kapja meg a jelet, majd továbbítja azt a másiknak.

John Gruber Apple-szakértő szkeptikusan fogadta az elhangzott információkat. Hangsúlyozta, hogy ő hónapok óta használja az AirPod egyik prototípusát és a leírt probléma nála nem merült fel, még akkor sem, ha a fülhallgató lekapcsolt vagy elvesztette a kapcsolatot - utóbbi is csak 3-4 alkalommal fordult elő. Az ő forrásai alapján az igazi problémát az AirPod nagy mennyiségben való gyártása jelenti, ez ugyanis sokkal nehezebb, mint ahogy azt az Apple elsőre hitte. Részleteket ezzel kapcsolatban azonban nem akart elárulni.

Tajvani értesülések szerint egyébként az AirPodok kiszállítása jövő januártól kezdődhet el.

Időközben az Apple bejelentette, hogy az AirPod már megrendelhető az Apple.com-on, s a jövő héten megkezdik a termék kiszállítását a márkaboltokba és a viszonteladókhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!