Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Meizu M5 Note

Beigazolódtak az előzetes várakozások, az új telefon kellemes hardvert kapott.

A Meizu mostanában nem tétlenkedik, hiszen egymás után mutatják be az újabb készülékeket, a legutóbb felbukkant párost (és az új szoftvert) például most is gyorsan követi a sorban egy további változat. A hivatalos bejelentésből minden fontosabb hardveres részlet kiderült.


Ahogy az a fórumbejegyzésben is olvasható, az M5 Note egy 5,5 hüvelykes, hajlított 2.5D-panelt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez egy MediaTek Helio P10 chip társul, amely 1,8 GHz-es órajelet kínál, a felsorolásban pedig emellett 3 vagy 4 GB memória, egy 16, 32, illetve 64 GB-os belső tároló, a megszokott hibrid dual-SIM tálca, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor szerepel még. A szoftveres oldalon már az új FlymeOS 6 fut, amely az Android 6.0 Marshmallow verzióra épül – a Nougat alkalmazására tehát itt még várni kell.


A telefon pontos fizikai mérete 153,6 mm x 75,8 mm x 8,1 mm, súlya 175 gramm. A 4G-elérés támogatása megoldott, innen a VoLTE sem hiányzik, ehhez pedig a GPS társul, bár az NFC kezeléséről le kell mondanunk. A készülék arany, ezüst, kék, valamint szürke színben lesz kapható, a hivatalos ár a memória és a belső tároló méretétől függően odaát 130 és 218 dollárnak megfelelő összeg között mozog, bár a nemzetközi terjesztés során ez nyilván változhat, tekintettel az egyes beszerzési csatornák közötti eltérésekre.


Az elmúlt hetekben bemutatott készülékek képezik a cég új katalógusát. A Pro 6 és Pro 6 Plus, az M5 és M5 Note, valamint a többi új jövevény a következő év közepéig lehet versenyben a riválisokkal, ezt azonban a nyáron már valószínűleg a következő generáció váltja majd le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • flashpointer2 #1
    szóval egy Redmi 4Prime 5,5-ös méretben.
    4,5-75-re is kidobhattak volna egy verziót : /