Gyurkity Péter

Két telefont mutatott be a Meizu

Ezt pedig saját kezelőfelületük egy új verziója egészítette ki.

A Meizu már hetekkel korábban jelezte, hogy fontos bejelentésre készülnek. A bemutatón egyszerre két új telefon is felbukkant, de ehhez hozzátették, hogy hamarosan érkezik a FlymeOS soron következő változata is.

Ahogy az a hivatalos fórum bejegyzéséből kiderül, a főszerepet a Meizu Pro 6 Plus kapta. Ez az eredeti példányhoz képest valamivel nagyobb, 5,7 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amelyhez a Quad HD felbontás, a Galaxy S7-ben is látott Exynos 8890 chip, 4 GB RAM, egy 128 GB-os belső tároló, ujjlenyomat-olvasó, az MX6-ban bemutatott 12 megapixeles hátoldali kamera, valamint egy 3400 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A listán emellett Hi-Fi hangzás, globális LTE-támogatás, USB Type-C, gyorstöltési technológia, 7,3 mm-es vastagság, az új FlymeOS 6, az ennek alapját képező Android 6 Marshmallow, valamint a házon belül fejlesztett AI-platform szerepel még, amely a One Mind nevet kapta. Az ár odaát 435 dollárnak felel meg, a telefon azonban Európában, így hazánkban is hivatalosan elérhető lesz (szürke, ezüst, valamint arany színben).


A másik új jövevény a Meizu M3X, amely természetesen a szerényebb vonalat képviseli. Ez utóbbi egy 5,5 hüvelykes AMOLED-panelre épül, amely a 2.5D-kivitelben áll rendelkezésünkre. Ezt a MediaTek Helio P20 chip, 3 vagy 4 GB RAM, 32 vagy 64 GB-os tároló, egy 12 és egy 5 megapixeles kamera, az 1080p felbontás, valamint egy 3200 mAh-s akkumulátor egészíti ki (az mCharge gyorstöltési funkcióval). A 3,5 mm-es jack dugó mellett egy ujjlenyomat-olvasó is megtalálható a készüléken, de az USB Type-C és a VoLTE sem hiányzik innen. Az ár 247 és 290 dollár között mozog, a megjelenés december 8-án esedékes (fekete, fehér, kék, illetve arany színben).

A szoftveres oldalon az említett FlymeOS 6 jelenti a legfőbb újdonságot, amely az előző verzióval ellentétben már az Android 6 Marshmallow változatra épül. Az újdonságok között említik a nagyobb biztonságot, a telefonkereső funkciót, illetve a One Mind AI-platformot, ezekhez azonban számos további opció társul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!