SG.hu

Samsung-technológiával gyártják az új Qualcomm Snapdragon mobilchipeket

A Qualcomm és a Samsung együttműködik a legújabb Snapdragon 835 mobilprocesszor gyártásában.

A két cég szorosabbra fűzte évtizedes múltra visszatekintő stratégiai együttműködését a félvezetőgyártás terén. A Qualcomm által fejlesztett legújabb Snapdragon processzor, a 835-ös a Samsung 10 nanométeres (nm) FinFET feldolgozási technológiájának alkalmazásával készül majd. "Izgatottan várjuk, hogy a Samsunggal folytassuk a mobiliparág vezető termékeinek fejlesztését” – nyilatkozta Keith Kressin, a Qualcomm Technologies termékmenedzser alelnöke. – „Az új, 10 nanométeres feldolgozási architektúra hatékonyabb energiafelhasználást és nagyobb teljesítményt tesz lehetővé prémium szintű Snapdragon 835 processzorunk esetében. Emellett a termék számos új funkcióval lesz kiegészíthető, így tökéletesíthetjük a jövő mobileszközei által kínált felhasználói élményt.”

A Samsung októberben jelentette be, hogy az iparágban elsőként megkezdi a 10 nanométeres FinFET technológia tömeggyártását. A korábbi, 14 nanométeres FinFET technológiával összehasonlítva a Samsung 10 nanométeres technológiájával akár 30 százalékos növekedés érhető el a helykihasználási hatékonyság területén, 27 százalékkal nagyobb teljesítmény, vagy akár 40 százalékkal alacsonyabb energiafelhasználás mellett. A 10 nm FinFET technológia alkalmazásával a Snapdragon 835 processzorhoz kisebb méretű chip is elegendő lesz, így a hardvergyártók több hasznosítható hellyel gazdálkodhatnak új termékeik esetében, ami lehetővé teszi nagyobb akkumulátorok elhelyezését vagy vékonyabb termékek előállítását. A feldolgozási fejlesztések és a fejlettebb kialakítású chipek várhatóan jelentős javulást eredményeznek az akkumulátorok élettartamában.

A Snapdragon 835 gyártása már folyamatban van, és várhatóan 2017 első felében jelenik meg a kereskedelmi forgalomba kerülő eszközökben. A Snapdragon 835 elődje a Snapdragon 820/21 processzor, amely 200-nál is több fejlesztett változattal rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!