Berta Sándor

Túlsúlyba kerül a mobilinternet

A felhasználók egyre inkább a mobil készülékeikről használják a világhálót.

A Zenith médiaügynökség legfrissebb előrejelzése alapján 2017-ben már az esetek 75 százalékában mobilelőfizetésekről fognak böngészni vagy e-mailezni az emberek. Összehasonlításul: az idén ez az arány 68 százalék, míg 2012-ben 40 százalék volt. 2018-ra ugyanakkor a Zenith már 79 százalékot prognosztizál.

A médiaügynökség tulajdonosa a Publicis Groupe, amely a világ egyik legnagyobb reklámcége. A szakemberek összesen 60 ország bevonásával készítették el az előrejelzésüket, a Zenith ennek ellenére csupán hat államot emelt ki külön. Ennek alapján idén a mobilinternet-használat Spanyolországban 85 százalék, Hongkongban 79, Kínában 76, az Amerikai Egyesült Államokban 74, míg Olaszországban és Indiában egyaránt 73 százalék. Ezzel szemben 2018-ban a következőképpen módosulhatnak az arányok: Hongkong 89, Kína 87, Spanyolország 86, az USA és Olaszország 83, míg India 82 százalék.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy egyre többen használnak okostelefont vagy táblagépet, sok háztartásban több eszköz is van. A Zenith adatai alapján 2012-ben a 60 vizsgált országban csak az emberek 23 százalékának volt okostelefonja és 4 százalékának tábla PC-je. Az idén ez a két arány már 63, illetve 15 százalék. A médiaügynökség természetesen megvizsgálta azt is, hogy ez a folyamat hogyan hathat a reklámpiacra és annak fejlődésére. Jövőre a mobilhirdetések megelőzhetik az asztali reklámokat, s a teljes online piacon a részesedésük 52 százaléka nőhet. Az idén ez arány még 44 százalék, míg 2018-ra 60 százalék lesz. Számokban kifejezve a teljes bevétel elérheti a 134 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #7
    Én elsősorban a perifériákat nem tartom komolyan használhatónak, meg a szoftvereket.
    Aminek legjobban örülnék, ha a hangátvitel full-duplex lenne végre, ugyanis nem az mobilhálózaton sem és pl. Viberen sem.
    Azután pedig jó lenne a hangminőséget más szempotok alapján is javítani hardveresen és szuoftveresen egyaránt.
    Nem lenne rossz egy "telefontól", ha erre is gyúrnának.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.11.04. 03:16:47
  • wraithLord #6
    Hát nem tudom, én 1440p-s videókat is tudok rajta nézni (1440p-s a kijelzője, ami remote desktopnál jól szokott jönni, nem csak azért vettem, mert ilyen is van). Elviekben mindenre jó az okostelefon is, gyakorlatilag annyira nem, mert kicsi a kijelző, és egy idő után frusztráló tud lenni.
    Ettől függetlenül pont FB-re nem szoktam használni, nincs is fent a FB app vagy a Messenger app, mert több memóriát foglal le, mint a rendszer, és ha van elég memória, ha nincs, a pazarlást nem szeretem.

    (Ok, nem mindenki vesz vagy akar venni csúcstelót vagy felsőközép kategóriás telefont, de elég ritkán látok alsóközép, alsókategóriás telefonokat embereknél. Sőt, egyre gyakrabban látok szilánkosra tört Samsung S6-7, S6-7 Edge-ket, iPhone 6-7-eket... Nem tudom, honnan szedik, biztos sokan szerződéssel részletre, én általában kártyafüggetlenül rendelem a telefonjaimat.)
  • kvp #5
    Az sg.hu-ra meg a tobbi forumra jo, index bejon, ebay, bkk futar megy, szoval nagyjabol mindenre jo ha az ember nem akar feltetlen hd videokat nezni. Utobbira meg egyebkent is inkabb egy rendes nagykepernyos hd tv-t hasznal az ember. Viszont jopar eve az utolso ursiklo inditast mobilnettel neztem, telefonon, eppen egy buszon ulve, aztan onnan leszallva egy padon a Deak teren. Es mar akkor is mukodott.

    Gyakorlatilag akinek van ra penze, tud rendes mobilnetet venni, ami elfogadhato sebessegu es eleg nagy az adatcsomag hogy ne fusson ki belole az ember. Csak Magyarorszagon az emberek szegenyebbek mint nyugaton, azaz nem a mobilnet rossz, hanem csak az itthoni embereknek nincs ra penzuk.
  • zola2000 #4
    Mire nem alkalmasak a mai 8 magos, 4giga ramos mobil hardverek?
  • molnibalage83 #3
    Maga a hardver nem alkalmas rendesen még arra sem...
  • ntex #2
    Kíváncsi lennék ebből mennyi aki facebookon meg emailezésen kívül másra is használja a mobilnetet. Ja hogy másra nem is nagyon alkalmas a jelenlegi adatforgalom korlátos csomagokkal...
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.11.03. 00:35:54
  • CairoJack #1
    Jó lesz ez nekem is... amint lesz 1 terabyte-os csomag is. "Ócsón".