daweed

A web királya

A horror király Stephen King másodszor állít fel mérföldkövet az elektronikus szórakoztatásban, ugyanis legutóbbi művének (The Plant) első fejezete ma reggel óta ingyen elolvasható a szerző weboldalán.

Ha valaki többet szeretne tudni, akkor elküld egy dollárt és megkapja a következő fejezetet és így tovább. Fizess, és a történet folytatódik. "Én szeretem a szerkesztőimet és a kiadómat, és szintén szeretem a papír szagát." - nyilatkozta a Király. Ez az ötlet mégis a kiadók rémálma.


Én vagyok a király

Az író azoknak a társainak szánja a módszert, akik nem annyira híresek. Lehet, hogy a megoldás Stephen King esetében jól működik de korántsem biztos, hogy így lesz ez a többi íróval is. Nekik valószínűleg még rengeteg pénzt kell majd reklámra költeniük. Stephen King reményei szerint az olvasók 75%-a megveszi a következő fejezetet is.

Márciusban kiadott elektronikus könyve több mint 500,000 példányban kelt el ezzel minden idők legsikeresebb e-könyve. A kiadást követő első napokban a rengeteg olvasót nem tudták megfelelően kiszolgálni a szerverek, ezért néha órákat is várni kellett hogy a mű letöltődjék. Az első 24 órában a 66 oldalas regény 400.000 másolata talált gazdára. A kódolási technológia megvéd a másolások ellen, nem lehet e-mailben átküldeni, sem nyomtatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!