Mortimer

Amikor a hackelés találgatás

Nem kell senkinek számítógépzseninek lenni jelszavak feltöréséhez, csupán jól kell tudni találgatni. A Visa hitelkártyaóriás tanulmánya szerint az információk védésére szolgáló jelszavak 67%-át egyszerűen ki lehet találni próbálkozással.

Számos jelszótörő szoftver található a neten, de a Visa úgy találta, hogy számos esetben ezek teljesen feleslegesek. Közlésük szerint az emberek többsége születési időpontját, becenevét vagy kedvenc sportcsapatának nevét adja meg jelszóként. Véleményük szerint sok ember a könnyen kitalálható szavak használatával indokolatlan kockázatnak teszi ki magát.


Bill Clinton kutyája nevét használja

Az amerikai elnök, Bill Clinton rossz példának számit, mivel ő amikor a digitális aláirásról szóló törvényt kézjegyével, majd digitálisan is szignálta, utóbbihoz kutyája nevét használta jelszónak.
Az emberek majd ötöde (19%) saját nevét, vagy utónevét használja kódszóként adatai védelméhez. A listában ezután a partner neve vagy beceneve következik.

Jelszótoplista
Saját név: 19%
A partner neve vagy beceneve: 11%
Születési időpont vagy csillagjegy: 11%
Sportcsapat: 8%
Szabadságidőpont: 8%
Kedvenc popsztár: 5%
Lakhely: 5%

A Visát aggasztja az is, hogy sokan több online bankszámlát is ugyanazzal a jelszóval védenek. A számítógéppel rendelkező populáció több mint fele (51%) használja ugyanazt a szót három vagy több helyen, majd 6% pedig több mint 10 helyen. A Visa javasolja a jelszavak átgondolását, és a kisbetű-nagybetű + szám kombinációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)