Gyurkity Péter

Megjelent az ASUS ZenFone 3 Deluxe

A telefon a világon elsőként kapta meg az új Snapdragon 821 chipet.

Az ASUS kapcsán mi is beszámoltunk arról, hogy hamarosan befut a ZenFone 3 egy újabb változata, amely már egy friss chipre, valamint egy nagyobb kijelzőre épül. Erre most valóban sor került, az első körben azonban a cég számára hazai piacon jelent meg a készülék.

Nem véletlen, hogy távol-keleti forrás számolt be a piaci megjelenésről, erre ugyanis Tajvanon került sor, ahol szeptember 12-én indult meg az ezüst változat kiszállítása, ezt pedig 23-án követi majd az arany színben pompázó példányok forgalmazása. A telefon legnagyobb újdonsága, hogy a Qualcomm friss chipjére, a Snapdragon 821 típusra épül, ezt pedig egy nagyobb, egészen pontosan 5,7 hüvelykes érintőképernyő, az 1080p felbontás, a Corning Gorilla Glass 4 felület, immár 6 GB memória, valamint egy alapesetben 256 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló egészíti ki.

A hátoldalon egy 23 megapixeles kamera kapott helyet (a Sony által leszállított IMX318 érzékelővel), ez támogatja a lézeres autófókuszt, az OIS és a dual LED flash technológiát, a 4K-videók rögzítése pedig 30 fps mellett történik. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera dolgozik, amely 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas. A 3000 mAh-s akkumulátor nem cserélhető, ehhez pedig 156,4 x 77,4 x 7,5 mm-es fizikai méret, 170 grammos súly, a 4G LTE, dual-SIM, a Bluetooth 4.2, az NFC, az USB Type-C, valamint egy ujjlenyomat-olvasó csatlakozik.

Az ár 800 dollárnak felel meg, emellett azonban két olcsóbb változat is megjelenik, ezek egyike 500 dollárért kínál 4 GB memóriát és 32 GB-os tárolót (a Snapdragon 820 chippel), a másik pedig 6 GB RAM-ot párosít egy 64 GB-os tárolóval, 570 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!