Gyurkity Péter

A Samsungot másolja az Elephone S7

A cég új megoldása a hajlított kijelzőt és a nevet is a dél-koreai riválistól veszi át.

Az Elephone márkanév a többi kisebb kínai gyártóhoz hasonlóan egyre gyakrabban bukkan fel a szaksajtóban, ahogy a nyugati piacokon is jobban megismerik ezeket a versenyzőket. A cég egy újabb típusról rántotta le a leplet, itt pedig nem is lehet letagadni a dizájn lemásolását.

A napokban már a HTC A9s kapcsán is felmerült, hogy a kinézet gyanúsan hasonlít az iPhone esetében alkalmazott vonásokra, az Elephone S7 esetében azonban még egyértelműbb az ötletek „átvétele”. Ez utóbbi típus (pontosabban annak három eltérő változata) a Helio X20 chipre épül, amelynek 10 magjához 2-4 GB memória, egy 16 és 64 GB közötti belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, dual-SIM opció, egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 6.0 Marshmallow csatlakozik majd.


Ennél is érdekesebb azonban a név, amely egyértelműen utal a Samsung igencsak népszerű zászlóshajójára, valamint a kijelző hajlított kivitelezése, amely pedig az S7 edge külalakját veszi kölcsön. A cég mintha nem is szeretné takargatni a másolás tényét, egész egyszerűen lekoppintották a népszerű megoldást, amely persze a számukra hazai piacon szintén nagyon sikeres lehet, különös tekintettel a jóval kedvezőbb árra.


A hivatalos megjelenés még e hónapban esedékes, és bár a pontos dátumot még nem árulták el, azt már tudjuk, hogy a kereskedelmi ár odaát 100 és 190 dollár között lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PeeTeR #1
    ha nem robban akkor jo is lehet