Berta Sándor

Gorilla Glass SR+ viselhető termékekhez

A Corning legújabb fejlesztése kifejezetten az okosórákhoz és más hasonló eszközökhöz készült.

A cég a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) jelentette be a legújabb üvegét, amelynek neve Gorilla Glass SR+. Ez kifejezetten a viselhető termékekkel szemben támasztott követelményeknek felel meg, s az eddiginél sokkal jobban védi a készülékekbe beszerelt képernyőket a karcolásoktól és más sérülésektől.

A Corning tavaly év elején kezdte el kifejleszteni Phire projekt kódnév alatt a célzottan a viselhető termékekhez alkalmazható védőüveget. A cél az volt, hogy a megoldás olcsóbb legyen az eddigieknél, ami megvalósíthatónak tűnt, hiszen kisebb méretűek a sérülésektől védendő kijelzők, de ugyanakkor az is fontos volt, hogy az üveg továbbra is a zafírüveggel megegyező minőségű védelmet biztosítson. Elvárás volt az is, hogy a Gorilla Glass SR+ megvédje az okosórákat és más viselhető eszközöket a mindennapi ütődésektől, behatásoktól és az egyéb biztonsági üvegeknél jobb optikai jellemzőket kínáljon. A zafírüveg hátránya, hogy viszonylag nehéz és kevés fényt enged át.

A Gorilla Glass 4 és a nemrég bemutatott Gorilla Glass 5 ugyan bizonyos tekintetben jobb védelmet kínálnak a zafírüvegnél, de a karcolásokkal szemben jelentősen elmaradnak attól. A Gorilla Glas SR+ majdnem olyan ellenálló a karcolásokkal szemben, mint a zafírüveg, de annál jobban véd az ütésekből eredő károk ellen és jobban átereszti a fényt. Ez utóbbi miatt a képernyő kisebb fényerejű lehet, ami jó hatással van az üzemidőre. Az új védőüveg hátránya viszont, hogy kevésbé véd a leesésből adódó károkkal szemben, mint a Gorilla Glass 4 és 5.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fapapi #2
    A Gorilla Glass bármely változata egy nagy szar! Parasztvakítás az egész! Nem volt olyan telefonom ami ne lenne karcos, pedig bőrtokban tartott, vigyázva lett rá, soha nem volt olyan környezetben, hogy megkarcolódhatott volna. Régebben mikor láttam a videókat, hogy karcolgatják és semmi baja, el voltam képedve. A realitás meg az, ha csak papírzsepi van a zsebedben és mellé teszed a telefont szarrá karcolódik! Mocsok átbaszás az egész!

    A gyártók meg ott verik át a felhasználót, hogy a Gorilla Glass-al bevont szétkarcolódott érintődet csak a teljes panel eltávolításával cserélik, így a max 10.000 Ft-os javítás, 60-80-100.000 Ft. Hányinger az egész!

    Utoljára szerkesztette: fapapi, 2016.09.05. 08:55:25
  • dyra #1
    ezek a Gorilla Glass cuccok mokusvakításra jók. Majdnem ugyanúgy karcolódik a teló hiába van rajta ez a csodavédő réteg. Tok és üvegfólia kell különbem egy hét használat után sírva fakad az ember ha a drága cuccára néz.