MTI

Holokauszttagadó weboldalakat tiltott be a Budai Központi Kerületi Bíróság

A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleménye szerint a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azért kezdeményezte az oldalak eltávolítását, mert azokon egy svéd szerző magyar fordításban megjelent könyvét lehetett megvásárolni, illetve tartalmát megismerni. A kiadvány egyértelműen tagadja a nemzetiszocialista rendszerek által elkövetett népirtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét - tette hozzá az ügyész.

A nemzetiszocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult nyomozást a hatóság felfüggesztette, mert az elkövető, a könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője külföldön tartózkodik. A könyv azonban beszerezhető, megismerhető volt a most ideiglenesen eltávolított internetes oldalakon - írta Ibolya Tibor. A Budai Központi Kerületi Bíróság a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében rendelte a honlapok ideiglenesen hozzáférhetetlenné tételét - olvasható a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #4
  Álmodozz csak! :-)
 • morguldae #3
  Nevetséges az egész!.... Egyszerűen szánalmas már, ami itt zsidókérdésekben folyik. Úgy emlékszem a zsidók kaptak egykoron egy egész országot. Hát menjenek mind oda, ki tartja őket vissza.... Ott aztán majd eldönthetik a dolgaikat. Itt ebben az országban ne tegyék!... Mi magyarok meg majd eldöntjük mit akarunk olvasni, mit hiszünk el meg mit nem!
  Utoljára szerkesztette: morguldae, 2016.08.31. 21:13:46
 • Tetsuo #2
  Kár, hogy nem tudjuk, mi az a könyv, bár van választék bőven.
 • Nemzsidó #1
  A Budai Központi Kerületi Bíróság a könyv reklámkampányát megkezdte. :)
  Utoljára szerkesztette: Nemzsidó, 2016.08.29. 17:33:20