Mortimer

Biztosítás hackerek ellen

A londoni Lloyd's biztosítótársaságnál maximálisan 100 millió dolláros biztosítást köthetnek a hackertámadások okozta károkra a Counterpane Security számítógépbiztonsággal foglalkozó cég ügyfelei.

A kaliforniai Counterpane az első Internetes biztonsággal foglalkozó cég, mely közvetlen pénzügyi garanciát tud nyújtani, ha hackerek áttörnék a védelmet. A pénzügyi ügyletekért a Frank Crystal & Co. és a SafeOnline felel, melyhez a Lloyd's ad további kiegészítő szolgáltatásokat.
"Nem az otthoni ügyfél a célcsoport, hanem a Yahoo, vagy a CDUniverse, mely nemrég vesztette el minden hitelkártyaszámát egy hackernek köszönhetően" - közölte Bruce Schneier, a Counterpane technológiai vezetője.

A szokásos számítógépbiztonság tűzfalakból, antivírus szoftverekből áll, melyek megakadályozhatják a betöréseket. De mindezek vállalkozó kedvű hackerek által áttörhetők, és ez ellen eddig csak igen drága biztosításokkal lehetett védekezni.
A legáltalánosabb károkozók továbbra is a vírusok, ellopott laptopok, vagy a munkatársak jogosultságokkal való visszaélése. De egyre nő a külső támadások, adattörlés vagy a DoS támadások veszélye. Becslések szerint ezek az üzleti szférának idén tizmillárd dollár nagyságrendű károkat okoznak, legfőképpen a kiesett idő miatt.
A Counterpane-nél megkötött 20,000 dolláros biztosítás 1 millió dolláros összegig nyújt védelmet, mely a Lloyd's-nál akár százmillióig is emelhető. Már eddig is lehetett ugyan biztosítást kötni a hackerek ellen, de ezek indulóösszege 100,000 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!