Berta Sándor

Németország büntetné az internet­semlegesség ellen vétő cégeket

Európa vezető hatalma egyértelműen kiállt az internetsemlegesség mellett.

A német kormány a távközlési törvény módosítására készül és így biztosítaná a nyílt internethez való hozzáférést. A kabinet már el is fogadta az előterjesztést, amellyel az Európai Unió internetsemlegességi irányelvét akarja átültetni a gyakorlatba. A tervezet elfogadása után az internetszolgáltatók kötelesek lesznek minden adatcsomagot egyenlően kezelni.

Amennyiben bármely cég megsérti majd az előírásokat - például korlátozza az adatforgalmat -, úgy nagyon komoly pénzbüntetésre számíthat. Az összeg akár 500 000 euró is lehet. A vállalatok emellett kötelesek a felhasználókat arról tájékoztatni, hogy az üzleti modelljeik miként hatnak a nyílt internethez való hozzáférésre. Amennyiben pedig az internetszolgáltatók nem világosítják fel megfelelően az ügyfeleiket, úgy a pénzbüntetés akár 100 000 euró is lehet.

A 2015/2120-as internetsemlegességi európai uniós irányelvet támogatja Günther Oettinger, az Európai Unió digitális területért és társadalomért felelős biztosa, valamint az Európai Parlament többsége is. Ugyanakkor az ellenzéki politikusok és az internetaktivisták, például Tim Berners-Lee, a World Wide Web atyja, azt az álláspontot képviselik, hogy masszívan korlátozhatja az internetsemlegességet.

Konstantin von Notz, a Zöldek frakcióvezető-helyettese és hálózatpolitikai szóvivője azt vetette a német kormány szemére, hogy éveken át nem foglalkozott az internetsemlegesség megfelelő törvényi biztosításával. A mostani tervezetben lévő javítások ugyanakkor aligha lesznek elegendőek arra, hogy megakadályozzák a "két osztályos világháló" kialakulását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #9
  A globalizmus és a kozmopoliták minden nemzetet elintéztek.
 • jkedzs #8
  jah, nevetséges ez a szintű képmutatás.
  jól mutatja, hogy melyik nemzetet és vezetés véleményét kell teljes mértékben ignorálni, erre mondjuk jó. kár, hogy mo-n a németelleneséghez politikai hangulatkeltés társul, nem pedig nemzeti ellenállás, mivel ez is egy hasonlóan nevetséges társadalom, mint a német.
 • Tetsuo #7
  http://alfahir.hu/a_facebook_zarolta_a_menekultiparrol_es_bevandorlasbunozesrol_iro_udo_ulfkotte_oldalat

  Németország és a semlegesség. LOL
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.08.06. 21:40:01
 • Sir Cryalot #6
  hát az usák kötődésről annyit hogy ami koerában a samsung az az indoeurópaiaknak a goldman sachs
 • Sir Cryalot #5
  hja az öntömjénezést ne is emlegessük.
 • Sir Cryalot #4
  "Namarmost ez, hogy?"

  genetikailag intrikus, adhd-s, szélsőségekre fogékony nép, hasonlít délkoreára az ügy, a nagyvállalatok dirigálnak az államnak, ha ellenvéleményed van meg hülyéneknéznek.

  "my way or the highway" című szócikknél lehet keresni wikipédián ezt az érzelmi zsarolástól nem visszariadó, "control freak" embertípust.  usákoknál legalább tömik őket gyógyszerrel itt meg a grünek meg piraten degenerált kategóriás őrültek politizálnak , bár inkább önparódiának tűnik.
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.06. 20:45:08
 • ugh #3
  Konkretan a nemeteknel kokemeny cenzura van.
  Mindenre.
  Kb mint az ndk.
  Mondjuk merkel hozzaszokhatott.
  Vicces, hogy nagy ellenzeki volt anno pedig allitolag nagyon durva diktaura volt.
  Namarmost ez, hogy?
  A stazi doksik meg mind a cia-nal vannak osszeallitva.
  Lehet sakkozni...
 • AdamBast #2
  pont németország? próbálj megnézni egy youtube zenei videót mondjuk tor böngésző nélkül, egyből jön a GEMA üzenet
 • Sir Cryalot #1
  dajcsland 1939: tömegpszichózis

  mutterkultiland 2016: buzzwordpszichózis