MTI

Ingyenes wifi lesz a brüsszeli metróban

Ingyenes wifi-hálózatot építenek ki a brüsszeli metróban, amely szeptembertől lesz elérhető valamennyi állomáson - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap.

A belga kormány informatikáért felelős államtitkárának nyilatkozatára hivatkozva a napilap azt közölte, hogy az ingyenes internet-elérhetőséggel vonzóbbá kívánják tenni a belga fővárost a turisták körében, mivel az utóbbi időben Brüsszel idegenforgalma jelentősen visszaesett. Bianca Debaets tájékoztatása szerint a nagy forgalmat bonyolító Porte de Hal megállón lesz elérhető elsőként az ingyenes wifi, de szeptember első napjaira valamennyi metróállomáson kiépül a hálózat.

Elmondta, hogy a belga fővárosban már 54 hotspot, azaz internet-elérési pont üzemel ingyenesen, amely a rendszerfejlesztési programnak köszönhetően évente 10-15 újabb területtel bővül. Ennek következő lépcsőfoka a metróállomásokon szeptembertől elérhető hálózat. A turisták pénztárcáját a költséges roaming-díjaktól kímélő lehetőség a kisjövedelmű, internet-előfizetéssel nem rendelkező családoknak is nagy segítségére lesz - tette hozzá az államtitkár.

Frédéric Trauwaen a brüsszeli turizmus megszervezéséért felelős Visitbrussels iroda marketingigazgatója keddi nyilatkozta szerint az előző évek azonos időszakához képest nagymértékben, mintegy 40 százalékkal csökkent a külföldről érkező turisták körében a máskor nagy érdeklődésre számot tartó fővárosi múzeumok látogatottsága. Az igazgató arról tájékoztatott, hogy az idegenforgalmi hivatal 1,5 millió eurós (mintegy 460 millió forint) internetes kampányt indított, amelynek célja, hogy valós képet mutasson a városról a közösségi oldalakon és a turizmussal foglalkozó portálokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fonak #1
    Jó lesz mondjuk a legközelebbi robbantóknak is, a "csomag" távoli aktiválására. :)