Mortimer

Hackerek asztronauták életét veszélyezetették

(BBC) Űrhajósok élete forgott veszélyben 1997-ben, amikor egy számítógéphacker túlterhelte a NASA kommunikációs rendszerét.


Amikor a NASA űrsiklója az orosz Mir űrállomással kapcsolódott össze, egy hacker megzavarta a számítógépes rendszert, amely a személyzet szívverését, pulzusát és egészségügyi állapotát mutatja. Az űrügynökség évente félmillió cybertámadást regisztrál. Washingtonban is tudatában vannak, hogy az amerikai technológiai fölény az ellenség természetes célpontjaivá teszi a NASA-t.
Roberta Gross NASA felügyelő elmondta, hogy az űrügynökség számos biztonsági csatornát is fenntart, így a kommunikáció nem forog veszélyben, de az eset megmutatta, hogy egy hacker valós károkat is tud okozni. A NASA saját nyomozócsoportot tart fenn a hasonló esetek felderítésére és visszakövetésére, mely az amerikai kormányzattal és a világ hatóságaival együttműködve dolgozik.

John Kyl szenátor: "Jelenleg az ország nem támadható meg frontálisan katonai erőnk miatt, de vannak gyenge pontjaink. Egyértelmű, hogy az Internet és a technológiába fektetett bizalom lehetőséget nyújt a civil és a katonai szektor elleni támadásra olyan országoknak, melyek másként ezt nem tehetnék meg."
A legutóbbi jelentős, a NASA-ra kiható eset a szerelemvírus volt, mely 4 titkos katonai rendszert is megfertőzött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!