Gyurkity Péter

A Snapdragon 821-et kapja meg a ZenFone 3 Deluxe

Az Asus a vadonatúj chipet rakja telefonjának egyik változatába.

A napokban adtunk hírt arról, hogy a Qualcomm máris frissítette új csúcskategóriás mobilchipjét, ez pedig a Snapdragon 821 hivatalos nevet kapta. Most kiderült, hogy az Asus elsőként csapott le a fejlesztésre, ennek eredményeként pedig a ZenFone 3 Deluxe egyik változata már erre a típusra támaszkodik.

A ZenFone 3 család hivatalos bemutatójáról annak idején mi is beszámoltunk, ezt nem sokkal később követte egy negyedik példány is, amely valószínűleg csak az ázsiai régióban jut majd szerephez. A tajvani és hong kongi rajtot július 12-én ejtette meg a gyártó, itt pedig némi meglepetéssel szolgáltak, hiszen elárulták, hogy a ZenFone 3 Deluxe egyik változata már a vadonatúj chipet kapta meg, vagyis ez a típus a 2,4 GHz-es órajelen futó, ugyanúgy Cat 13 LTE-elérést, a Quick Charge 3.0 gyorstöltési technológiát és a némileg gyorsabb Adreno 530 grafikus vezérlőt kínáló processzorra alapozza erejét.


Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a Deluxe három eltérő példányban látott napvilágot, a leggyorsabb például 6 GB memóriát és egy 256 GB-os UFS 2.0 belső tárolót kínál, a már említett új chippel kiegészülve – mindezt 780 dollárnak megfelelő áron. A másik két változat már a Snapdragon 820-ra épül, ezek 4 GB memóriát és 32 GB-os tárolót, illetve 6 GB RAM-ot és 64 GB-os tárolót kínálnak (sorrendben 500 és 560 amerikai dollárnak megfelelő áron). A Google Daydream VR-platformját mindhárom telefon támogatja, ezt pedig az 1080p felbontást kezelő Super AMOLED kijelző, Gorilla Glass 4, egy 3000 mAh-s akkumulátor, NFC, egy 23 megapixeles hátoldali f/2.0 kamera, annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó egészíti ki.

A két szerényebb példány megjelenése odaát augusztusban esedékes, a Snapdragon 821-re épülő változat picit késhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!