Gyurkity Péter

Olcsó változatként jön a ZenFone Pegasus 3

Az ASUS még lejjebb szorítja az árat, kisebb kompromisszumok révén.

A tajvani gyártó május végén rántotta le a leplet a ZenFone okostelefonok sorrendben harmadik generációjáról, amely egyszerre három különböző példány bemutatkozását jelentette. Most befutott az újabb eltérő változat, amely a hivatalos árat szorítja még lejjebb.

A cég kínai oldalán már megtalálható a telefon, amely a ZenFone Pegasus 3 nevet kapta. Ez a típus egy 5,2 hüvelykes 2.5D-érintőképernyőre támaszkodik, amely HD-felbontást támogat, ehhez pedig a MediaTek négymagos, 1,3 GHz-es órajelen futó chipje társul. Ehhez választhatunk 2 vagy 3 GB memóriát, egy 16 vagy 32 GB-os belső tárolót, de a képkészítés terén meg kell elégednünk egy némileg gyengébb párossal, hiszen a hátoldali kamera 13 megapixeles, az előlapi változat pedig egy 5 megapixeles példány. Az üzemidővel nem lesz gond, hiszen ezt egy 4100 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani.

A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow kapott helyet, ez itt is a ZenUI 3.0 kezelőfelülettel párosul. A dual-SIM opció mellett megtalálható még a listán az ujjlenyomat-olvasó, amely egyre több olcsó készüléken jelenik meg, míg a külső burkolat immár teljes mértékben fémből készül, vagyis az alap változathoz képest itt is változtattak a dizájnon. A hivatalos ár odaát mindössze 200 dollárnak felel meg, ami kedvezőnek mondható, bár az utóbbi időben (elsősorban a kínai gyártók révén) már láthattunk ennél is olcsóbb megoldásokat.

A megjelenésre az első körben Kínában kerül sor, arról még nem tettek említést, hogy a többi régióban mikor bukkanhat fel a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!