Berta Sándor

Az Intel szállíthatja az iPhone 7 LTE-modemeit

Az iPhone készülékek történetében lezárulhat egy korszak, a Qualcomm háttérbe szorul.

Kiszivárgott hírek alapján a jövőben a Qualcomm helyett az Intel biztosíthatja az iPhone 7 okostelefonokba beépítendő LTE-modemek szállítását. Az eszközök nagyobb része származik majd a konszerntől. Amennyiben az információ igaznak bizonyul, akkor az Apple évek óta először cseréli le a modembeszállítóját, az Intel pedig először jut komolyabb megrendeléshez a mobilpiacon, ráadásul nem is akármilyenhez.

A tervek alapján csak az Észak-Amerikában az AT&T hálózatában és az Európában értékesítendő iPhone 7 telefonokba építik be az Intel modemeit, míg a Qualcomm megoldásait kizárólag a Verizon Communications CDMA-hálózatában használható és a kínai piacra kerülő iPhone 7-esekbe integrálják majd. Egyelőre sem az Apple, sem a Qualcomm, sem az Intel nem kommentálta a kiszivárgott híreket.

Az iPhone 4S-t megelőző modellekbe még az Infineon megoldásai kerültek. A Qualcomm a 4S-től kezdve szállított LTE-modemeket az Apple okostelefonjaihoz. Így egyaránt a társaság eszközei kerültek az iPhone 5-be, 5S-be, 6-ba, 6S-be és SE-be is. Az Intel nagyon nem szeretné, ha a WiMAX-fiaskó megismétlődne és nem akar lemaradni az 5G-ről. Jól mutatja ezt, hogy a társaság több fontos céggel összefogott, a partnerek listáján megtalálható a Nokia, az Ericsson, az LG, a Huawei, valamint az IEEE és a 3GPP csoport is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!