Gyurkity Péter

Bemutatkozott az Asus ZenFone 3

Mégpedig három eltérő változatban, néhány fontos újítással. Nagy, óriási és tablet méretű telefonok.

Ahogy arra az előzetes hírek alapján számítottunk, az Asus valóban bemutatta új sorozatát, mégpedig a Zen család további, eltérő kategóriákban megjelenő tagjaival együtt. Okostelefonból ezúttal három eltérő példányt kapunk, amelyek mind a hardver, mind pedig a fizikai méret tekintetében különböznek egymástól.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a ZenFone 3 immár fém keretet kapott, ezt pedig üveg borítás egészíti ki, az oldalra visszahelyezett hangerőszabályzóval, valamint hátoldali ujjlenyomat-olvasóval. Az alap változat egy 5,5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amelyet 1080p felbontás, a nyolcmagos Snapdragon 625 chip, legfeljebb 4 GB RAM és egy maximum 64 GB-os tároló, egy hátoldali 16 megapixeles kamera (lézeres autófókusszal), annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor egészít ki, az Android módosított változatával, illetve az USB Type-C csatlakozóval. Az ár 249 dollártól indul, ezért 3 GB memóriát és 32 GB-os tárolót kapunk.


A ZenFone 3 Deluxe ehhez képest egy 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt, azonos felbontást, az új Snapdragon 820 chipet, legfeljebb 6 GB memóriát és 256 GB-os belső tárolót kínál, amihez már egy 23 megapixeles hátoldali Sony-kamera, a QuickCharge 3.0, valamint (érdekes módon) ugyanazon 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A készülék szürke, ezüst, illetve arany színben lesz elérhető, az ár (64 GB-os tárolóval) 500 dollár lesz.


A ZenFone 3 Ultra egy igazi monstrum, hiszen ennek Super AMOLED kijelzője 6,8 hüvelykes, a felbontás itt sem változik, viszont a chip egy nyolcmagos Snapdragon 652, a memória pedig 4 GB - a kamera itt is 23 és 8 megapixeles, az akkumulátor viszont egy 4600 mAh-s példány, amire nyilván szükség is lesz. A tároló 64 vagy 128 GB-os, a megfelelő hangzásról pedig a DTS 7.1 támogatás gondoskodik (itt nyilván egy ennek megfelelő fejhallgatóra is szükségünk lesz). Az Ultra típus ára 64 GB-os tárolóval 479 dollárnak felel majd meg.

Az európai megjelenésre biztosan sor kerül, a pontos dátumot azonban még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!