Gyurkity Péter

A középkategóriában jön az Asus ZenFone 3

A telefonok túlnyomó része pedig a Qualcomm chipjeire épül majd.

Legutóbb áprilisban írtunk a ZenFone 3 család várható bemutatkozásáról, néhány hardveres részlettel megspékelve a korábban kiszivárgott információkat. Most maga a vezérigazgató beszélt a tervekről, illetve a forgalom várható alakulásáról.

A DigiTimes beszámolójában arról olvashatunk, hogy Jerry Shen elmondása szerint kifejezetten a középkategóriát veszik célba. Itt a MediaTek mellett a Qualcomm által szállított chipekre is számítanak, ami azonban nem jelent komoly változást, hiszen a Snapdragon processzorokat már tavaly szeptember óta használják egyes megoldásokban, bár a ZenFone 3 család esetében az eddig látott arányok igencsak eltolódnak ez utóbbi felé. A készülékek 90 százaléka érkezik majd Qualcomm chippel, a MediaTek megoldásai a maradék 10 százalékot szolgálják csak ki, de szerintük ez sem ássa majd alá az eddig is jól alakuló bevételeket.

A bevétel egyébként az első negyedévben (éves szinten) több mint 40 százalékkal emelkedett, ami az ázsiai, az orosz, illetve az európai piacon elért eredményeknek volt köszönhető. A második negyedévben stagnálásra számítanak, hiszen az új típusokra való átállás nem lesz teljesen zökkenőmentes, a mainstream kategória mellett azonban a 260 és 310 dollár közötti tartományban is szeretnének komoly jelenlétet kialakítani, a 300 dollár feletti sávban pedig a Huawei és az Oppo fejlesztései ellen is harcba szállnak majd. A család tagjai hat országban mutatkoznak majd be augusztus folyamán, ezek kétharmada a ZenFone 3 Max típus lesz.

A hivatalos bemutató júniusban esedékes, erre nem kell már sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!