Mortimer

Új hacker program fenyegeti a weblapokat

(CNet) Hackerek több mint 2000 számítógépre rakták fel egy videóban elrejtett támadóprogramjukat, ezáltal szinte bármelyik weboldal kiiktatására képesek - közölte egy biztonsági cég az amerikai kormányzattal.

A problémát egy az amerikai Igazságügyminisztériumnak dolgozó biztonsági cég észlelte, ami azt is mutatja, hogy a folyamatosan, nagysebességű kapcsolattal a neten lévő otthoni számítógépek mennyire védtelenek és sebezhetőek. Speciális szoftverek nélkül a kábelmodemes vagy DSL kapcsolatos felhasználókat lehetetlen megvédeni. A hackerek nickneve "Serbian" és "Badman", a rendszert múlt éjjel tesztelték, és bármikor támadást indíthatnak - közölte a Network Security. A cég tegnap hívta fel a kormány figyelmét a veszélyre, és közzétették a 2000 fertözőtt számítógép listáját is. A vállalat úgy figyelt fel az akcióra, hogy egyik számítógépük egy teszttámadás áldozata lett, és a rajta futó szoftverek rögzítették a behatolást.

A hackerek egy videóban helyezték el a programot, amit bárki letölthet a világon, és ezáltal irányításuk alá vonhatják a célszámítógépet. A vírus neve "Serbian Badman Trojan", és bármilyen látható jel nélkül fut. A program elküldi a gépen található jelszófileokat, a hálózati beállításokat és más adatokat. Az információk révén a hackerek permanens kapuként használhatják a gépet, és óriási méretű denial-of-service támadást indíthatnak bármely weblap ellen. Az ilyen támadásnál a gép rengeteg adattal bombáz egy oldalt, ami a terhelés hatására teljesen elérhetetlenné válhat.
A világon mindenhol vannak fertözőtt gépek, Ausztriában, Görögországban, Kanadában, Oroszországban, Franciaországban és természetesen az Egyesült Államokban. A kliensek többsége otthoni gépeken van, melyek az elavult antivírus szoftverek és a tűzfalak hiánya miatt teljesen védtelenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TWN #2
    Csatlakozom a megállapításhoz.

    Tisztelettel: TheWareNavigator