Gyurkity Péter

Javított a Samsung, tovább vergődik a HTC

Jól fogyott a Samsung új párosa, míg a HTC eredménye egy év alatt ismét hatalmasat zuhant.

Az elmúlt napokban a címben szereplő mindkét gyártó közzétette legfrissebb eredményeit, illetve az ezzel kapcsolatos előrejelzését. A Samsung javuló számokat vetít előre saját közleményében, míg a HTC márciusi adatai újabb visszaesést mutatnak.

A dél-koreai cég az első negyedévre vonatkozóan 42,3 milliárd dolláros bevételt jósol, amely 3,9 százalékos növekedést jelentene az egy évvel korábbi eredményhez képest. Ez elsősorban a márciusban bemutatott új párosnak köszönhető, amely igencsak jó eladási adatokat produkált, hiszen nemrég közölték, hogy csak a múlt hónapban (a március 11-i megjelenést követően) 10 millió példány talált gazdára - bár azt nem lehet tudni, hogy ez a szám kizárólag az S7-re vonatkozik-e, avagy az S7 edge forgalmát is tartalmazza. A Samsungnak mindenesetre összejött a javítás, amely várhatóan a második negyedben is folytatódik, hiszen a csúcskategóriás modellek ekkor jönnek majd igazán lendületbe.

A HTC a maga részéről továbbra is hiába keresi a kiutat. A márciusra vonatkozó friss adatok szerint a múlt hónapban 127,57 millió dolláros bevételt értek el, ami csaknem 80 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi állapothoz képest, de még a hasonlóan gyászos adatot produkáló februárt is sikerült 1,34 százalékkal alulmúlniuk. Nem véletlen, hogy saját Twitter-oldalukat szinte kitapétázták az érkezőben lévő új HTC 10 okostelefon bizonyos jellemzőivel és állítólagos előnyeivel, jól látható módon arra számítanak, hogy ez az új fejlesztés hoz majd lendületet az eladásokba.

A HTC Vive, amely a kibontakozóban lévő VR-piacon igyekszik megkapaszkodni, a múlt héten jelent meg, alig 10 perc alatt 12 millió dolláros bevételt szállítva a gyártónak. Ez megdobhatja az áprilisi számokat, míg a HTC 10 a májusi eredményben köszön majd vissza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!