Gyurkity Péter

Alakulóban az Asus ZenFone 3

Egyes hardveres részletek már kiszivárogtak, a bemutató azonban csak június elején esedékes.

Az Asus kapcsán az utóbbi néhány hónapban többször beszámoltunk a várható fejleményekről, amelyek között a ZenFone 3 debütálása is helyet kapott. Most a DigiTimes számolt be a cég soron következő okostelefonjának bizonyos részleteiről, mégpedig a kínai Economic Daily News hasábjain megjelentekre hivatkozva.

Ebből kiderül, hogy a ZenFone 3 fém külsőt kap, ehhez pedig egy 2.5D-érintőképernyő, az USB Type-C csatlakozó, a korábban már emlegetett ujjlenyomat-olvasó, valamint lézeres autófókusz társulna. A teljes család a Computex Taipei kiállítás alatt mutatkozna be a nagyközönség előtt, amely május 31. és június 4. között kerül megrendezésre Tajvanon, bár a cég néhány egyéb termékéről már most, az április 7-re meghirdetett eseményen is lerántják a leplet - ezek között a ZenBook Flip, valamint a ZenWatch 2 speciális kiadása érdemel említést, telefonról jelen esetben nincs szó.

Tajvani beszállítók már tavaly decemberben megemlítették az ujjlenyomat-olvasó alkalmazásának lehetőségét, ezzel kapcsolatban pedig arról is írtunk, hogy az Asus a technológia viszonylag gyors térhódítására számít, hiszen a penetráció szerintük 30 százalékról belátható időn belül akár 50 százalékra is felmehet. Januárban már arról beszéltek a cég vezetői, hogy globális szinten az első tízbe szeretnének bekerülni, ennek megvalósítása érdekében pedig csak idén 30 millió okostelefont adnának el, mégpedig többnyire a felemelkedő piacokra építve.

Ehhez egy vonzó ZenFone 3-ra is szükség lesz, a pontos részleteket azonban csak a már említett bemutató során ismerjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Inkább a zenfone max 5000-es akksija köré épithetnének valami erős telefont....