Gyurkity Péter

Itt a Samsung Galaxy A9 Pro

A cég nem áll le az újabb változatok bemutatásával, ezúttal az üzemidőt és a kijelzőt emelik ki.

Alig néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Samsung egyszerre több új okostelefonról is lerántotta a leplet, ennek köszönhetően pedig csaknem teljessé vált az idei Galaxy A-sorozat. Egy további példány is befutott azonban, amelyről egy hónappal korábban is megjelentek bizonyos információk, a specifikáció azonban csak most vált véglegessé.

Nem véletlen, hogy egy kínai portál futott elsőként végig a főbb jellemzőkön, a gyártó ugyanis ezen a piacon mutatta be elsőként az új készüléket, amely a Galaxy A9 Pro névre hallgat. Ennek megfelelően ez a típus az eredeti A9-re hajaz, a hardveres és szoftveres specifikáció egyes elemein azonban tovább javítottak, így az üzemidő minden valószínűség szerint még hosszabb lesz. Erről egy méretes, 5000 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd, amely immár 4 GB memóriával párosul, míg a 32 GB-os tárolót microSD-kártyák révén tovább bővíthetjük.

A kijelző sem elhanyagolható méretű, hiszen ez egy kereken 6 hüvelykes példány, amely az 1080p felbontást támogatja. A megfelelő sebességet a nyolcmagos Snapdragon 652 chip garantálná, amely egyébként egyes források szerint az LG G5 és a HTC 10 olcsóbb változataiban is helyet kaphat, míg a hátoldalon egy 16 megapixeles kamera, az előlapon pedig annak 8 megapixeles társa kapott helyet. A szoftveres oldalon az Android 6.0.1 Marshmallow fut, amely természetesen a TouchWiz UX felülettel párosul.

A telefon Kínában 540 dollárnak megfelelő áron kapható, a külső tekintetében pedig (az eddig megjelent TENAA-képek alapján) nem sokban tér el a Galaxy A9-től.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakvarnyu #2
    Én meg már az A12-t várom száz maggal.
  • bakkerman #1
    én már a Galaxy A9 Pro edge+ verziót várom,addig nincs értelme ennek a sima A9 Pro-nak. Aztán ha kijött az A9 Pro edge+ akkor lehet bejelenteni az A8 Turbo Pro edge+ Little-t ami a kisebb kijelzőjével (csak 5.8 inches lesz) a kisebb tenyerűeket fogja megcélozni.