SG.hu

A nőknek fontosabbak a telefonjaikon tárolt fotók, mint a férfiaknak

A Kaspersky Lab és a B2B International által elvégzett felmérés szerint a nők több mint fele (53%) értékeli többre a telefonokon tárolt fotókat és videókat, mint bármi mást, beleértve magát az eszközt is (56%), szemben a férfiak 39 százalékával. Azonban annak ellenére, hogy a nők több mint egynegyede aggódik az ilyen képek online biztonságáért, sokan még a legalapvetőbb biztonsági intézkedéseket sem alkalmazzák.

A tanulmány azt is megállapította, hogy míg a nők szívesebben osztanak meg másokkal saját magukról (48%) és ismerőseikről (40%) készült képeket, szemben a férfiak 43% és 33%-ával, az egyik legnagyobb biztonsági aggályuk (29%-uk szerint) az, hogy a kiberbűnözők hozzáférést szereznek a telefonjukon tárolt képekhez és videókhoz. Háromból egy aggódik amiatt, hogy ezek a képek és más információk nem megfelelő módon, vagy a tudtuk nélkül lesznek megosztva, ami kellemetlenséget okoz azáltal, hogy rossz személynek küldik el azokat (30%), vagy akár tönkre is tehet kapcsolatokat (31%).

Ennek ellenére sokan nem tudják, mennyire sérülékenyek egy esetleges kibertámadás alkalmával, csak 19%-uk gondolja úgy, hogy célponttá válhat, szemben a férfiak 27%-ával. Ennek eredményeképpen nem alkalmaznak biztonsági intézkedéseket az eszközeiken tárolt fényképeik és más bizalmas információik megóvására. Ellentétben a férfiakkal, a nők 19%-a elismeri, hogy nem védi eszközét jelszóval, és 14%-uk semmilyen biztonsági megoldást sem használ.

A kockázat megértésének hiányát megerősíti az a tény, hogy egy közelmúltban elvégzett biztonsági felmérésben a nők 27%-a elismerte, nem készít biztonsági másolatot eszközeiről, így elveszítheti minden értékes képét, videóját és fájlját abban az esetben, ha a készülék megsérül, vagy ellopják azt. A férfiak sokkal felkészültebbek, mivel 80%-uk készít másolatot az dokumentumairól.

“Nem meglepő, hogy a nők a férfiakétól eltérő módon használják és értékelik a mobil eszközeiken tárolt információkat. Ezek a készülékek fontos szerepet játszanak a kellemes emlékek megosztásában és tárolásában, valamint lehetővé teszik a kapcsolatok fenntartását e-mailek és szöveges üzenetek segítségével. A nőket jobban aggasztja a másokra gyakorolt érzelmi hatás, amit a készülékeik ellopása vagy feltörése válthat ki. Nem csak a hírességek aggódnak amiatt, hogy privát fotóikat közzéteszik az interneten. Egyetlen módon akadályozhatjuk meg ezt: alapvető biztonsági intézkedéseket alkalmazunk értékes adataink megóvására." - mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Az adatok a Consumer Security Risks Survey 2015 és az Are you cyber savvy? Quiz jelentésekből származnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jkedzs #2
    ha igazi férfi vagy, akkor a nőkre nem informatikusként gondolsz.
    tehát kit érdekel, hogy mennyire jó vagy szar informatikusok.
    ilyen hogy feministák számomra nem léteznek. olyan kategóriák vannak, hogy ép ésszel gondolkodó emberek és idióták.

    én még nem láttam jó női informatikust, bár férfit sem nagyon. nem attól leszel jó infós, ha elsősorban ez a munkád, hanem, ha elsősorban ez a hobbid.
  • Zoliz #1
    Meg a nők úgyanolyan jól programoznak mint a férfiak a feministák szerint, tudjuk.:
    "mert a társadalom férfiszakmának állítja be az IT-állásokat, miközben nem tudunk semmilyen okról, ami miatt a lányok kevésbé lehetnének jó programozók, mint a fiúk."
    http://index.hu/gazdasag/2016/03/04/informatikushiany_munkaeropiac_oktatas_informatika/