Gyurkity Péter

Érkezőben a Meizu MX6

Az egyre több felhasználót meghódító kínai cég készül újabb csúcskategóriás megoldásaival.

A Meizu az utóbbi egy-másfél évben egyre inkább ismertté vált a fejlett piacok felhasználóinak körében, amely az olyan készülékeknek köszönhető, mint az M2 Note, illetve az MX5. Ez utóbbi, illetve a Pro 5, már kifejezetten a csúcskategóriás példányok ellen futottak be, így várhatóvolt, hogy az MWC alatt bemutatott újdonságokat sem fogják válasz nélkül hagyni.

Nem meglepő, hogy kínai forrás számolt be az új jövevényekről, amelyek még az év vége előtt befutnak. Eszerint az MX6 a tavaly bemutatott példány közvetlen utódaként érkezik, ennek megjelenése még május előtt esedékes, a főszerep pedig a MediaTek Helio X20 chipnek jut majd, amely 10 magra és a Mali-T880 grafikus vezérlőre támaszkodik. Itt nyilván nem lesz gond a teljesítménnyel, ezt azonban a Force Touch technológia egészítené ki, a még nagyobb kényelem jegyében.

Eközben a hivatalos fórumon több felvétel is megjelent, amelyek egyelőre a koncepciót mutatják meg számunkra. Az MX6 (netán a Pro 6) valószínű kialakítását láthatjuk itt, ami arra utal, hogy a Samsung Galaxy S7 edge és a Vivo XPlay 5 dizájnjából is kölcsönöztek néhány fogást, tekintettel a hajlított kijelzőre és a lekerekített sarkokra. Mérget persze még nem vehetünk erre, de ha beigazolódik a képek hitelessége, egy újabb versenyképes okostelefont ismerhetünk majd meg.

A Meizu esetében mindenképpen kedvező fejlemény, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak a nyugati piacokra, ennek jegyében már jóval több készülék beszerezhető Európában, illetve letölthető a nemzetközi színtérre szánt firmware, amelyet igyekeznek sűrűbb frissítésekkel kiegészíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)